Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων

Θόδωρος Μουριάδης: «Βασικός μας στόχος είναι να εξαντλήσουμε την λουτρική περίοδο και να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβρη...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων, παραχώρησαν την Τετάρτη (1/7) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Τάκης Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε όλους όσοι προσπάθησαν για την ουσιαστική προβολή των ενεργειών που μέχρι στιγμής έχουν γίνει, προκειμένου η μονάδα της ιατρικής θεραπείας να λειτουργήσει ασφαλώς με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Βασικός μας στόχος είναι να εξαντλήσουμε την λουτρική περίοδο και να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβρη…»

«Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της τρέχουσας περιόδου και να υπερκεράσει με την εμπειρία των στελεχών και παραγόντων, όλα τα εμπόδια που ενέσκηψαν, μέχρι να φτάσουμε στο άνοιγμα των εγκαταστάσεων. Βασικός μας στόχος είναι να εξαντλήσουμε την λουτρική περίοδο και να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβρη. Όμως λόγω της κατάστασης είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε ένα πλάνο δίμηνης διάρκειας και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα επανεξετάσουμε τον χρόνο λειτουργίας των υποδομών μας. Το ενδιαφέρον για τα λασπόλουτρα είναι ιδιαίτερο, καθώς συμπατριώτες μας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όσο και επισκέπτες από την Κύπρο και τα Βαλκάνια, έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στο Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων. Η συνέντευξη αυτή μας δίνει την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε σε περισσότερους συμπολίτες μας το γεγονός της εύρυθμης λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου και να αυξήσουμε περισσότερο τον αριθμό των λουομένων», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας.

«Σε δεύτερη φάση θέλουμε να σκεπάσουμε με «μπαλόνια» τους χώρους για να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα…»

Παράλληλα, ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε τους προκατόχους του, τον Κωστή Σιμιτσή και τη Δήμητρα Τσανάκα, όπως και τους πρώην προέδρους της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Στέλιο Σχοινάκη και Αναστασία Ιωσηφίδου, διότι έκαναν, όπως σημείωσε, προσπάθειες, ώστε το Πηλοθεραπευτήριο να εισαχθεί σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του, ώστε να έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις, με σκοπό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η λουτρικής περίοδος.

«Σε δεύτερη φάση θέλουμε να σκεπάσουμε με «μπαλόνια» τους χώρους για να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα. Η ιδέα της αναβάθμισης ξεκίνησε από τον κ. Σιμιτσή, ενώ στην συνέχεια η κ. Τσανάκα συνέχισε αυτές τις μελέτες και εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ. Σε μας πέφτει το δύσκολο κομμάτι της υλοποίησης της μελέτης», ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος Καβάλας.

Σήμερα το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, έχει αναγνωριστεί ως ιαματικός φυσικός πόρος, διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας ως κέντρο ιαματικού τουρισμού και λειτουργεί ως ξεχωριστή διεύθυνση κέντρου ιαματικού τουρισμού της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Τάκης Αγγελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έναρξη του Πηλοθεραπευτηρίου για το 2020.

«Από το 2011 το Πηλοθεραπευτήριο, περιήλθε στον Δήμο Καβάλας και ανέθεσε την διαχείριση του ιαματικού πόρου στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Σήμερα το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, έχει αναγνωριστεί ως ιαματικός φυσικός πόρος, διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας ως κέντρο ιαματικού τουρισμού και λειτουργεί ως ξεχωριστή διεύθυνση κέντρου ιαματικού τουρισμού της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ, για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών του και επέκταση λειτουργίας του σε 12μηνη βάση, έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, επενδύοντας στην μοναδικότητα αυτού του μοναδικού, αλλά και φυσικού πόρου που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας. Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, συγκαταλέγεται στις προνομιούχες περιοχές που η φύση της χάρισε όχι μόνο τοπία με πλούσιες εναλλαγές, αλλά και πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι ο συνδυασμός πηλού και θερμού ιαματικού νερού, που συναντά ο επισκέπτης. Ο μοναδικός αυτός φυσικός πόρος, διαθέτει ιαματικές ιδιότητες και ενδείκνυται για ρευματολογικές και καρδιολογικές παθήσεις, γυναικολογικές, δερματολογικές, αλλά και ως καλλυντικό», δήλωσε σχετικά ο κ. Αγγελίδης.

«Όλα τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού στους χώρους θεραπείας, όσο και τους κοινόχρηστους χώρους, με την εξασφάλιση της παρουσίας, ιατρικού προσωπικού…»

«Φέτος προωθώντας την δημόσια υγεία, στον χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου, γίνεται εφαρμογή ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όλα τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού στους χώρους θεραπείας, όσο και τους κοινόχρηστους χώρους, με την εξασφάλιση της παρουσίας, ιατρικού προσωπικού. Το προσωπικό έχει ενημερωθεί και είναι σε θέση να εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες, διαθέτοντας τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Η επισκεψιμότητα του χώρου με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε παλιούς και νέους επισκέπτες, προσφέροντάς τους την μοναδική εμπειρία που δίνει ο χώρος με στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

«Η σημαντικότητα του Πηλοθεραπευτηρίου στην οικονομία της περιοχής είναι πολύ μεγάλη…»

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Βρισκόμαστε στον τόπο που εδώ και πολλά χρόνια παρέχονται υπηρεσίες στους λουόμενους. Τα προηγούμενα χρόνια πριν την κρίση, είχαμε φτάσει να έχουμε ακόμα και 60.000 επισκέπτες την σεζόν. Την περίοδο όμως της κρίσης πέσαμε πολύ χαμηλά. Η προσπάθεια όμως της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είναι τέτοια, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους λουόμενους και τους επισκέπτες. Η σημαντικότητα του Πηλοθεραπευτηρίου στην οικονομία της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Είναι ένας επιπλέον οικονομικός παράγοντας που βοηθάει το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και τους άλλους διάσπαρτους μικρότερους αρχαιολογικούς χώρους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πορεία πολιτισμού και ιστορίας για να μπορέσει η περιοχή να στηριχθεί κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στον τουρισμό. Νοιώθουμε ότι έχουμε …πετρέλαιο στα τρία μέτρα που προσπαθούμε να το βγάλουμε για να ζήσουμε. Η κληρονομιά μας η ιστορική είναι τέτοια, ώστε πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να αναβαθμίσουμε την οικονομική κατάσταση της περιοχής και να δημιουργήσουμε και άλλες επιχειρήσεις. Είναι πολύ σημαντική η λειτουργία των Λασπόλουτρων για μας και για όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό».

Να σημειωθεί τέλος ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει το «Χαμάμ», γιατί είναι πολύ μικρός ο χώρος και δεν μπορεί να χωρέσει δεύτερος άνθρωπος μέσα, καθώς πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

Διαφημίσεις