Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Μείζον πρόβλημα οι απροσπέλαστοι δρόμοι για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Ημέρα:

Οι απροσπέλαστοι σε πολλά σημεία δρόμοι του δασικού δικτύου της περιφερειακής μας ενότητας, είναι το μείζον πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτό το καλοκαίρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής της, πύραρχος, Σωτήρης Κορέλας.

Το θέμα είχε αναδειχθεί πρόσφατα από την εφημερίδα μας, από τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά και η δασάρχης Καβάλας, Ζωή Γεωργούση, η οποία είχε επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται με τους δρόμους του δασικού δικτύου, όσον αφορά όμως το χερσαίο τμήμα της περιφερειακής ενότητας.

«Έχουμε υποσχέσεις για αποκατάσταση των ζημιών και περιμένουμε…»

Ωστόσο, βάσει των όσων είπε στον «Ε» ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στην Θάσο, καθώς οι δασικοί δρόμοι του νησιού, σε πολλά σημεία τους, είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστοι!

«Οι δασικοί δρόμοι τόσο στην Καβάλα, όσο όμως και στην Θάσο, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, έχουν σημαντικά προβλήματα από τις βροχές του χειμώνα. Έχουν γίνει από την μεριά μας οι απαραίτητες ενέργειες, έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι, έχουμε πάρει υποσχέσεις για αποκατάσταση των ζημιών και περιμένουμε», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Αυξάνονται οι περιπολίες στην Θάσο – Νέο πυροσβεστικό όχημα απέκτησε πριν λίγες ημέρες το νησί

Ερωτηθείς σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων, με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε τον πρώτο μήνα της θερινής περιόδου, ο κ. Κορέλας σημείωσε ότι αυτός είναι απόλυτα ικανοποιητικός.

Ήδη τα οχήματα που θα περιπολούν στην Θάσο από τρία που είναι σήμερα, εντός του επόμενου δεκαημέρου θα αυξηθούν σε πέντε, περιπολώντας σε όλο το νησί για όλο το 24ωρο, ενώ δυο θα είναι τα περιπολικά οχήματα στο χερσαίο τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, ένα στο Ζυγό κι ένα στην περιοχή του Πλαταμώνα, τα οποία θα είναι σε διαρκή κίνηση.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η Θάσος ενισχύθηκε με ένα νέο πυροσβεστικό όχημα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία, εκτός από πυρόσβεση, θα πραγματοποιούν και περιπολίες.

Μεγάλο βάρος στην ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Κορέλας, η Π.Υ. Καβάλας, δίνει μεγάλο βάρος στην ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια, στην οποία μετείχαν οι ομάδες αυτές, που θα κληθούν επίσης μέσα στην εβδομάδα στην Π.Υ., ώστε να υπάρξει μια συζήτηση πιο εξειδικευμένη και αναλυτική, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνεισφορά τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, ο κ. Κορέλας δήλωσε ικανοποιημένος από τον αριθμό του προσωπικού που έχει στην διάθεση της η υπηρεσία του, καθώς και από τον στόλο των οχημάτων. Καταληκτικά, ο κ. Κορέλας ζήτησε την βοήθεια των πολιτών, τους οποίους κάλεσε να ενημερώνουν άμεσα το 199, στην περίπτωση που οτιδήποτε σχετίζεται με πυρκαγιά υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...