ΚΑΒΑΛΑ: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου

Ημέρα:

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η δασάρχης Καβάλας, Ζωή Γεωργούση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όλοι οι δασικοί δρόμοι θα έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό κι άρα θα είναι προσβάσιμοι και ανοιχτοί, για τα πυροσβεστικά κι όχι μόνο οχήματα.

«Γίνεται σημαντική δουλειά, παρά τα λίγα χρήματα…»

«Όταν ήταν να αρχίσουν τα έργα για να βελτιώσουμε το δασικό οδικό δίκτυο, ήρθαν οι  τραπεζικοί περιορισμοί, οπότε εύλογο ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις, αν και είχαμε τις πιστώσεις κι έτοιμες τις δημοπρασίες για να μισθώσουμε τα ανάλογα μηχανήματα. Όμως τώρα έχουν μισθωθεί φορτωτής και γκρέιντερ που δουλεύουν σε όλους τους δήμους, όπου είχαν προκληθεί ζημιές από τις πολλές βροχές που είχαμε φέτος και προχωράμε με ταχύ ρυθμό και τα αποτελέσματα είναι καλά. Λίγο αργότερα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουμε δυο επιπλέον μηχανήματα, τα οποία θα είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οπότε με τα λίγα χρήματα που έχουμε σε αυτόν τον τομέα γίνεται μια σημαντική δουλειά για να είναι οι δρόμοι ανοιχτοί. Μέλημα μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι, για να μπορεί να περνά πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση ανάγκης. Όλοι οι δασοφύλακες έχουν κάνει τις αναφορές τους για το που παρουσιάζονται τα προβλήματα, επιπλέον και η πυροσβεστική μας δίνει σημεία που έχει εντοπίσει προς διόρθωση, οπότε όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη για την αποκατάσταση του δασικού οδικού δικτύου. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό το δασικό οδικό δίκτυο και δεν θα υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, αλλά θα είναι όλοι ανοιχτοί και προσβάσιμοι», υπογράμμισε στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Γεωργούση.

Έργα υποδομής που θα μείνουν για χρόνια

 Παράλληλα, η δασάρχης Καβάλας αναφέρθηκε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

«Η υπηρεσία μας φέτος έχει πάρει ένα σημαντικό ποσό από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα προχωράνε, έχουν γίνει δημοπρασίες, ορισμένα έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, καθαρίζονται το πευκοδασύλλιο του Ζυγού, όπου θα κατασκευαστούν τέσσερις υδατοδεξαμενές, της Εξοχής, οι αναδασώσεις σε Δωμάτια, Μουσθένη και Μεσορόπη, καθώς επίσης και μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το πευκοδασύλλιο του Ακροποτάμου. Είχαμε μερικές καθυστερήσεις που δεν εξαρτώνταν ούτε από τους εργολάβους, ούτε από την υπηρεσία μας, αλλά λόγω των προβλημάτων των τραπεζών. Προσπαθούμε, όσο το δυνατό, να συντομεύσουμε για να δούμε πως θα εκτελέσουμε το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι έργα μιας χρονιάς, αλλά έργα που θα βοηθήσουν να είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος για την έναρξη πυρκαγιάς. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται δυο έργα, το ένα που γίνεται στην Λεκάνη, δηλαδή γίνονται τεχνικά και δυο δρόμοι στις Ελευθερές επίσης, που θα βοηθήσουν στην αποφυγή κατολισθήσεων και στην μη αποκοπή των δρόμων. Έργα υποδομής, έργα που θα μείνουν και που δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο να κάνουμε παρεμβάσεις για αυτά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...