Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

« Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία, Ήχος καθαρός εορταζόντων…»

Ημέρα:

spot_img

Το διάστημα 5 – 9 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Καβάλα η εκδήλωση « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία – Ήχος καθαρός εορταζόντων και φωνή αγαλλιάσεως» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη (25/4) η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα είπε αρχικά: «Σχεδιάσαμε φέτος μια καλλιτεχνική και πολιτιστική εκδήλωση ισάξιας του λαμπρού ονόματος του πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, για να τονίσουμε την σημασία που έχει η Καβάλα και η περιοχή μας για την ευρωπαϊκή ιστορία και για την ιστορία της ανθρωπότητας για δεύτερη χρονιά».

Να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη εκδήλωση ο στόχος του δήμου Καβάλας

«Στόχος και επιθυμία μας είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για την πόλη. Πρέπει να τιμούμε τον Απόστολο Παύλο μέσα από την παρουσία του στους Φιλίππους. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που αποτέλεσε πρόταση και έμπνευση του μουσικού διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννη Κακάρα. Συμμετέχουν η Ι.Μ.Φ.Ν.Φ, η αντιπεριφέρεια, ο δήμος Καβάλας , η «Δημωφέλεια», το Δημοτικό Ωδείο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και το Τ.Ε.Ι. οικονομικά και οργανωτικά, ώστε η διοργάνωση να πετύχει. Συνολικά 16 Μουσικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, πάνω από 800 μαθητές και συνοδοί, πολλοί καλλιτέχνες και σημαντικά ονόματα της Βυζαντινής και λόγιας μουσικής για τρείς μέρες θα χρωματίσουν μουσικά την πόλη μας σε μια μεγάλη γιορτή που γίνεται για δεύτερο χρόνο», συμπλήρωσε η δήμαρχος Καβάλας.

Συγχαρητήρια από τον μητροπολίτη Φ.Ν.Θ.

 Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Στέφανος στην αναφορά του για την εκδήλωση, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, του δήμου, του Μουσικού Σχολείου και άλλων φορέων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως έχει εξελιχθεί, προσφέρει πολλά πράγματα.

«Τρείς είναι οι ενότητες εκείνες που μπορούν να συνδυαστούν με την παρουσία τόσων παιδιών. Η πρώτη είναι η ανάδειξη του έργου του Αποστόλου Παύλου. Η δεύτερη είναι η μεταφορά τόσων παιδιών από όλη την Ελλάδα στην πόλη μας και η τρίτη είναι ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο εφαλτήριο για την ιστορία του τόπου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στέφανος.

Στις 60.000 ευρώ το κόστος της εκδήλωσης

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την εκδήλωση εξέχουσα περίπτωση που ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων εκδηλώσεων.

«Έρχεται να αξιοποιήσει την θρησκευτική μας παράδοση και να την προβάλλει σε όλη την περιοχή», είπε. Ο κ. Κακάρας από την πλευρά του αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα το οποίο θα αρχίσει το Σάββατο 5 Μαΐου με την εναρκτήρια εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, με όλα τα Μουσικά Σχολεία.

«Θα έχουμε εδώ τον Διονύση Σαββόπουλο σε μια συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας την προηγούμενη μέρα. Την Κυριακή επτά εκκλησίες μας στην πόλη της Καβάλας με βυζαντινή μουσική θα ψάλλουν την θεία λειτουργία, την Δευτέρα το πρωί θα ιδρυθεί η βιβλιοθήκη «Σόνιας Θεοδωρίδου» , όπου η διεθνούς φήμης υψίφωνος έκανε δωρεά μουσικών βιβλίων στην πόλη μας και στην Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Τα Μουσικά Σχολεία επίσης σε 4 σημεία της Καβάλας θα παρουσιάσουν το ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής τους. Θα γίνει μια μεγάλη μουσική γιορτή με τους μαθητές και τον κόσμο . Την Δευτέρα το βράδυ στο Αρχαίο θέατρο θα συμπράξουν όλα τα Μουσικά Σχολεία επί σκηνής με 400 μαθητές χορωδούς και 250 μαθητές στην ορχήστρα. Την Τρίτη το πρωί θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών βραβείων με το Τ.Ε.Ι. της Άρτας να παρουσιάζει μια συναυλία και την Τετάρτη 9 Μαΐου θα έχουμε μια συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου που θα μας τιμήσει με την παρουσία της. Επίσης την Τρίτη το βράδυ η Σόνια Θεοδωρίδου θα διαβάσει κείμενα της Αναστάσεως και θα πλαισιωθεί με βυζαντινή χορωδία και λόγια μουσική από το Τ.Ε.Ι. Ξάνθης», ανέφερε σχετικά ο κ. Κακάρας. Να σημειωθεί ότι το κόστος της όλης εκδήλωσης ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...