Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πακαταρίδης, Μπαξεβάνης και Καρασάββας έδειξαν τα δόντια τους!

Ημέρα:

spot_img

Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν στον 1ο αγώνα που έγινε στα Γιαννιτσά, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross οι τρεις αναβάτες της Μοτολέσχης Καβάλας. Οι οδηγοί της YAMAHA (μέλη της αγωνιστικής ομάδας της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ), κατάφεραν να πλασαριστούν σε πολύ καλές θέσεις.

Στην απαιτητική ΜΧ1, ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (γιός του βετεράνου οδηγού Γιάννη Μπαξεβάνη), κατέκτησε δύο 7ες θέσεις σε 1ο και 2ο σκέλος.

Ο πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος, στην OPEN, o Βασίλης Πακαταρίδης ήταν 4ος στο 1ο σκέλος και 1ος (!) στο 2ο σκέλος, δείχνοντας τα δόντια του για φέτος, φλερτάροντας για την πρώτη τριάδα το 2017.

Στην MX3, o Aνδρέας Kαρασάββας, είχε μία 18η και μία 19η θέση.

Οι πρώτοι των πρώτων…

MX2Βρισκόμενοι σε κορυφαία αγωνιστική φόρμα, οι δύο αναβάτες της Husqvarna MOTUL MX Team, Άρης Τσαρνάς και Αλέξανδρος Γεωργαντάς, ολοκλήρωσαν τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στα Γιαννιτσά με μία νίκη σε σκέλος κι ένα απόλυτο σερί τεσσάρων τερματισμών στην πρώτη τριάδα στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχαν.

Σε μία ξεκάθαρη επίδειξη δυνάμεων ο Άρης Τσαρνάς έφυγε μπροστά αμέσως μετά το πέσιμο της σχάρας εκκίνησης στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1. Εκμεταλλευόμενος την προοδευτική και πλούσια παροχή δύναμης της HUSQVARNA FC 450, ο αναβάτης από την Κω κατάφερε να διατηρήσει ένα σταθερό γυρολόγιο έως το τέλος, χαρίζοντας έτσι στην Husqvarna MOTUL MX Team την πρώτη της νίκη για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1, ο Άρης δεν είχε ανάλογα καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βρεθεί ένατος στην αρχή του αγώνα. Καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να πλησιάσει τους πρωτοπόρους έκανε αρκετές προσπεράσεις καταφέρνοντας να περάσει την καρό σημαία στην τρίτη θέση. Με μία νίκη και μία τρίτη θέση ο Άρης έκλεισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην δεύτερη θέση της κατάταξης στην ΜΧ1.

Απολαμβάνοντας ένα ανάλογα καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ο αναβάτης της Husqvarna MOTUL MX Team για την κατηγορία ΜΧ2 Αλέξανδρος Γεωργαντάς πάλεψε για την κορυφή και στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Πετυχαίνοντας μία πολύ καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης από την Κατερίνη βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για σύντομο διάστημα, προτού τελικά τερματίσει το σκέλος στην τρίτη θέση.

Παρά την όχι τόσο καλή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, ο Αλέξανδρος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ολοκληρώνοντας μία σειρά από επιτυχημένες προσπεράσεις, βρέθηκε να τερματίζει ξανά τρίτος για να πάρει τελικά την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της ΜΧ2.

Η Husqvarna MOTUL MX Team θα επιτρέψει στην αγωνιστική δράση στον επόμενο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στη Χαλκίδα, στις 11/12 Μαρτίου.

 

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Motocross, 1ος Γύρος

ΜΧ1 – Τελικά

  1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 47βαθμοί; 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 45; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 38

ΜΧ1 – 1ο Σκέλος

  1. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 16 γύροι, 28:57.538; 2. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 29:00.242; 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 29:39.998

ΜΧ1 – 2ο Σκέλος

  1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 16 γύροι, 29:37.722; 2. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 29:43.041; 3. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 29:45.358

ΜΧ2 – Τελικά

  1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 50βαθμοί; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 40; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 40

ΜΧ2 – 1ο Σκέλος

  1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 16 γύροι, 29:05.561; 2. Κωνσταντίνος Μπετίνης (Honda) 29:59.221; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 30:06.171

ΜΧ2 – 2ο Σκέλος

  1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 16 γύροι, 30:07.527; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 30:47.166; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 30:49.194.

* Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 18-19 Μαρτίου στην πίστα της Χαλκίδας.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...