Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μotocross: Πάει για τίτλο στην Όπεν φέτος ο Πακαταρίδης!

Ημέρα:

spot_img

Για τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross σειρά είχε η πίστα της Πτολεμαΐδας και το αθλητικό σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Α.Μ.Ο.Ε. “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”) σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι καιρικές συνθήκες για άλλη μια φορά ήταν πολύ καλές κάνοντας την προσέλευση των θεατών ευκολότερη με ένα αρκετά ικανοποιητικό αριθμό. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 με αθλητές από την γειτονική Βουλγαρία και από την Σουηδία που ανέβασαν τον συναγωνισμό και το επίπεδο των αγώνων του διημέρου δίνοντας όμορφες μάχες με τους Έλληνες αθλητές με τελικούς νικητές στην κατηγορία ΜΧ1 τον Εddie  Hjortmarker, στην ΜΧ2 τον Γιάννη Τουρατζίδη, στην ΜΧ2Τ τον Ανδρέα Ανδρέου, στην ΜΧOPEN τον Βασίλη Πακαταρίδη, στην ΜΧ85 τον Αντώνη Σάγμαλη και στην ΜΧ65 τον Νικόλαο Κανελλόπουλο, στην QUAD τον Κωνσταντίνο Ντούζο και στην QUAD B τον Βασίλη Τριανταφύλλου.

Το επίπεδο της διοργάνωσης του αγώνα στην όμορφη πίστα της Πτολεμαΐδας δεν ήταν το αναμενόμενο με αυτό που μας έχει συνηθίσει. Η εξέλιξη που έχει όλα αυτά τα χρόνια προσθέτοντας από αγώνα σε αγώνα ένα λιθαράκι προόδου δυστυχώς έκανε ένα βήμα πίσω με μία μέτριου επιπέδου διοργάνωση. Όλα αυτά δεν δείχνουν σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητών και των εταιρειών που επενδύουν χρήματα και χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross.

MXOPEN

Για άλλο ένα αγώνα τα βλέμματα στράφηκαν στην ηλικιακή κατηγορία αναβατών άνω των 35 ετών με τις μάχες σώμα με σώμα του νικητή Βασίλη Πακαταρίδη(2-1) και του Σταμάτη Δημολιάνη(1-2). Οι δύο αθλητές ήρθαν σε ισοβαθμία και έτσι με τον καλύτερο τερματισμό του ο Πακαταρίδης γεύτηκε για άλλη μία φορά το πρώτο σκαλί του βάθρου. Για την τρίτη θέση πάλι είχαμε ισοβαθμία αυτή την φορά με τον  Παναγιώτη Καδόγλου(4-3) και τον Σουηδό Γιάννη Δήμτσα(3-4) με νικητή τον Καδόγλου. Με την επιθετική του οδήγηση πέμπτος τερμάτισε ο Παπανίκου Αθανάσιος(6-5) και έκτος ο πολύ σταθερός Κωνσταντίνος Γκόσκινος(8-6).

ΜΧ1

Το σερί νικών την φετινή χρονιά του πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή(2-2) έσπασε ο πολύ εντυπωσιακός Σουηδός Hjortmarker Εddie(1-1) κερδίζοντας τα χρονομετρημένα αλλά και τα δύο σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ήταν στην πρώτη θέση με τον Κουζή να φτάνει στην δεύτερη πίσω του μετά από την όχι και τόσο καλή εκκίνηση, χωρίς όμως να μπορεί να μαζέψει την μεταξύ τους διαφορά. Στο Β σκέλος πρώτος έστριψε ο Κούζης με δεύτερο τον Hjortmarker όπου μετά από μερικούς γύρους διαβάζοντας τις γραμμές του Έλληνα πρωταθλητή πραγματοποίησε μία εκπληκτική προσπέραση κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Η τρίτη θέση ήταν υπόθεση του αθλητή από την Κω Ανάργυρου Τσαρνά(4-3) που από αγώνα σε αγώνα γίνεται όλο  και πιο σταθερός αφήνοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου τον Δημήτρη Κοντολέτα(3-5) που τον ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός στο πόδι. Στο πρώτο σκέλος τα βλέμματα τράβηξαν οι μονομαχίες του Γιώργου Ηλιόπουλου(5-4) και του Κυριάκου Κόττη(6-6) που πήγαιναν ρόδα ρόδα μέχρι ο Κόττης να μην αντέξει το γρήγορο ρυθμό του Ηλιόπουλου τερματίζοντας τελικά οι δύο αθλητές πέμπτος και έκτος αντίστοιχα στο σκέλος αλλά και στο σύνολο του αγώνα. Την 7η θέση κατέκτησε ο Καβαλιώτης, Δημήτρης Μπαξεβάνης (YAMAHA RACING-BEL RAY MOTOWAY-ΛΑΣΤΙΧΑ YAMAHA YZF 450).

ΜΧ2

Ο Γιάννης Τουρατζίδης(1-1) για άλλο ένα αγώνα ήταν άπιαστος οδηγώντας ταχύτατα και αλάνθαστα βάζοντας πλώρη για τον φετινό τίτλο της κατηγορίας κερδίζοντας εύκολα και τα δύο σκέλη του αγώνα. Τον εαυτό του έχει αρχίσει να βρίσκει ο  Παναγιώτης Παπίλας(2-2) μην μπορώντας όμως να ακολουθήσει τον ρυθμό του Τουρατζίδη τερματίζοντας τελικά δεύτερος αφήνοντας τρίτο τον εντυπωσιακό Alex Dimitrov(3-3) με σταθερούς τερματισμούς στην τρίτη θέση. Για ακόμη ένα αγώνα μεγάλη εντύπωση έκανε η απόδοση του Φραγκίσκου Ζούνη(5-5) όπου αν περιορίσει τα μικρά λάθη θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από την τέταρτη θέση του συνόλου. Σκληρή μάχη για την πέμπτη θέση έδωσαν ο Kristian Petkov με τον Stanislav Tsekleov φτάνοντας σε ισοβαθμία με τελικό νικητή της μεταξύ τους μάχης τον Petkov προσμετρώντας ο καλύτερος τερματισμός του στο Β σκέλος, αφήνοντας έκτο τελικά τον Τsekleov.

  • Επόμενος αγώνας 6-7/5/2017 Χαλκίδα.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...