Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τέρμα τα γκάζια για Μπαξεβάνη στον 3ο Αγώνα του πρωταθλήματος Μotocross!

Ημέρα:

spot_img

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross 2017 απομακρύνθηκε από τους δύο πρώτους χειμωνιάτικους αγώνες και κάτω από ένα ανοιξιάτικο ήλιο, πέρασε στον τρίτο αγώνα του θεσμού στο Άργος.

Η YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έδειξε ότι είναι μια ομάδα παντός καιρού, επικρατώντας για ακόμα έναν αγώνα στις περισσότερες κατηγορίες. Ο Δημήτρης Κοντολέτας στην μεγάλη κατηγορία έδωσε δυνατές μάχες για το βάθρο αλλά και την βαθμολογία, όμως εξίσου δυνατές μάχες έδωσαν, οι Γιάννης Τουρατζίδης και Ανδρέας Ανδρέου για τις νίκες σε MX2 και ΜΧ2Τ αντίστοιχα.

Τη λάσπη και το κρύο των δύο προηγούμενων αγώνων σε Γιαννιτσά και Χαλκίδα, ήρθε να αντικαταστήσει η ζέστη και η ελαφριά σκόνη του πρώτου φετινού ανοιξιάτικου αγώνα στο Άργος. Σε γνώριμα λημέρια, αφού είχε κερδίσει στην κατηγορία ΜΧ2 στον τελευταίο αγώνα στη συγκεκριμένη πίστα το 2013,  ο Δημήτρης Κοντολέτας πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη της ΜΧ1. Ο αθλητής από την Ηλεία, πάνω στην YAMAHA YZF450 είχε μια καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κατάφερε μετά από αρκετές μάχες να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε, όμως προσπάθησε και ανέβηκε μέχρι την 3η θέση, την οποία κέρδισε μετά από όμορφη μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο.

Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ΜΧ1.

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο σκέλος δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε. Με αποτελέσματα 6-7 κατάφερε να πιάσει τον στόχο του τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα, μια θέση που του έδωσε αρκετούς βαθμούς για βρεθεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της ΜΧ1.

Δύσκολους αγώνες είχαν οι οδηγοί της YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ στην κατηγορία MX2. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιάννης Τουρατζίδης δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε, βρέθηκε να κυνηγάει την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις ήταν δύσκολες. Στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης πίεσε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε την YAMAHA YZF250 του με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση στην αρχή του αγώνα, χάνοντας αρκετές θέσεις. Με το πνεύμα “μαχητή” που τον διακρίνει δεν το έβαλε κάτω, έφθασε μέχρι και τη δεύτερη θέση, και προσπάθησε να  διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά. Μετά την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους ο Γιάννης ήξερε ότι για να παραμείνει αήττητος σε αγώνες στο πρωτάθλημα έπρεπε να τερματίσει πρώτος. Και πάλι η εκκίνηση δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, όμως δεν έπρεπε να επαναλάβει το λάθος του πρώτου σκέλους και έτσι πέρασε στην πρώτη θέση όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Από εκεί και μετά οδήγησε αλάνθαστα κερδίζοντας άνετα σκέλος και αγώνα. Ο Γιάννης Τουρατζίδης εξακολουθεί με το αήττητο σερί του, να αυξάνει το βαθμολογικό του προβάδισμα από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΟΡΕΝ Βασίλης Πακαταρίδης (2-2) έδωσε σκληρές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στα δύο σκέλη της κατηγορίας στο Άργος, καταφέρνοντας να τερματίσει τελικά στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Βασίλης Πακαταρίδης παρέμεινε με την YZF450 στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, συνεχίζοντας να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

*** Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross 2017 μετά από δύο συνεχόμενες στάσεις στην Νότια Ελλάδα θα κατευθυνθεί βόρεια, στην πίστα της Πτολεμαΐδας, στις 22-23/4/2107 για τον τέταρτο φετινό αγώνα του θεσμού.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...