Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το μέγα αουτσάιντερ κέρδισε το ακριβοπληρωμένο φαβορί

Ημέρα:

spot_img

Άλλη μια ομάδα της Α2 ανδρών υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της τοπικής μας ομάδας στο κύπελλο του μπάσκετ. Ήταν το υποτιθέμενο φαβορί με το ακριβοπληρωμένο ρόστερ η Καστοριά που έκανε περίπατο στην Β΄ εθνική και βγήκε πρώτη! Όμως στην παρούσα στιγμή και στον συγκεκριμένο αγώνα κυπέλλου με την νεαρή διαστημική ομάδα της πόλης μας Καβάλα B.C. αποδείχτηκε φαβορί στα λόγια!

Ένα δεκάλεπτο κράτησαν οι ηλικιωμένοι για μπάσκετ μισθοφόροι κυρίως από τον παραδόξως διαλυθέντα Αίολο Αστακού. Μετά η ταξιαρχία του Ανδρέα Καραπιπερίδη με φρενήρη ταχύτητα και ασίγαστο πάθος έφερε ίλιγγο, ναυτία, στην ομάδα του Γιώργου Σουλιού. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο η Καβάλα πετούσε και η Καστοριά έμοιαζε σαν… μαγεμένος αυλός! Τα δεκάλεπτα 18-23, 44-43 ,63-55, και τελικό το 81-76. Και τώρα σειρά στην Α1.

Την Τετάρτη η ομάδα μας υποδέχεται στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τον πανίσχυρο Κολοσσό Ρόδου με τους 5 Αμερικανούς και τον 1 κοινοτικό. Την Τρίτη θα βγει ανακοίνωση της διοίκησης όσον αφορά την ώρα γιατί δεν είναι σίγουρο τίποτε λόγω της μακρινής απόστασης και των δρομολογίων των αεροπλάνων.

Επανερχόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου νομίζω κατά την γνώμη μου ότι την παράσταση δεν έκλεψαν μόνο οι πιτσιρίκοι της τοπικής ομάδας που δίκαια αποθεώθηκαν στο τέλος. Αυτή την φορά έγινε και κάτι που σπάνια συμβαίνει. Από τότε που ορίστηκε τους αγώνες από Α2 και πάνω ανδρών, και τις Α1 γυναικών να διευθύνουν τριάδες διαιτητών  και όχι δυάδες, τέτοια τριάδα εγώ τουλάχιστον εδώ στην Καβάλα δεν είδα!!!  Τόσο έντιμη, ακριβοδίκαια, τίμια, στην κυριολεξία να εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανονισμούς. Μια τριπλέτα διαιτησίας χωρίς υπερβολή για όσκαρ!!! Δηλαδή αν βαθμολογούσα με άριστα το δέκα την Ευαγγελία Τζήμα από Θεσσαλονίκη, τον Σταύρο Εφραιμίδη από την Κατερίνη και τον Κώστα Ταρενίδη επίσης από Κατερίνη θα έβαζα: 10 στην πρώτη, 10 με τόνο στον δεύτερο και 10 στον τρίτο!!!

Δεν υπερβάλω καθόλου ούτε χαϊδεύω αυτιά. Οι σύνδεσμοι των ανωτέρω πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτά τα μέλη των. Αν δεν έπαιζαν τόσο καλά αυτό το δύσκολο παιχνίδι δεν θα μπορούσαν με τίποτε να το φέρουν σε πέρας για να δεχθούν στο τέλος τα δίκαια συγχαρητήρια νικητών και ηττημένων. Τέλος υποδειγματική  ήταν η  διεύθυνση του γυμνασιάρχου κ. Ιορδάνη Μπρίγκου του οποίου η πείρα και η προσωπικότητα δεν αμφισβητείται από πουθενά. Οφείλω να υπογραμμίσω επίσης ότι για πρώτη φορά φέτος οι φίλαθλοι ήταν περίπου 350 αριθμός σημαντικός εν σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, γεγονός ενθαρρυντικό έστω και αν οι ιαχές τους ακούστηκαν μόνο στο 2ο ημίχρονο…

Εννοείται ότι δεν υπάρχει υστερήσας από τους παίκτες της τοπικής ομάδας αφού όλοι ανεξαιρέτως έδωσαν το άπαν των δυνατοτήτων τους στο παρκέ. Γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μια έμπειρη ομάδα κτύπησαν ακριβώς εκεί που έπρεπε. Στην ταχύτητα των ενεργειών τους που μπλόκαρε κάθε σχέδιο των αντιπάλων. Με την επιστροφή του Πλιούκα και την προσθήκη ενός σέντερ όλοι στο πρωτάθλημα θα ψάχνουν για τον 2ο!! Για την Καστοριά το είπα. Ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά ποντάροντας μόνο στην πείρα. Δικαίωμα της. Όμως σε τέτοιο άθλημα σε μικρό χώρο αν δεν τρέξεις δεν έχεις προκοπή…

VERITE΄

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...