Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο φουλ οι προετοιμασίες του Εμπορικού Συλλόγου για τη «Λευκή Νύχτα»

Ημέρα:

spot_img

«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, ήδη έχουμε κλείσει τα των οικονομικών και είμαστε σε καθημερινές επαφές με ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μέρος στη «Λευκή Νύχτα» όσον αφορά τα δρώμενα», επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», ενώ στη συνέχεια είπε πως απομένει η συνάντηση με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, «ώστε να εξεταστεί το πως θα μπορέσουμε εκτός από την πεζοδρόμηση της οδού Ομονοίας, να δούμε ποιο άλλο κομμάτι της πόλης μπορούμε να βάλουμε στην εκδήλωση, για να την μεγαλώσουμε χωροταξικά, αφού έτσι κι αλλιώς θα επιδιώξουμε να την ενισχύσουμε».

Συνεχίζει να υφίσταται η πρόταση για πεζοδρόμηση μέρους της οδού Βενιζέλου

«Αυτό που θα προτείνουμε είναι να πεζοδρομηθεί τουλάχιστον ένα τμήμα και της οδού Βενιζέλου που να μη δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την κίνηση των οχημάτων. Η πόλη μας έχει τις ιδιομορφίες της. Εμείς θα πρέπει να πούμε ξανά ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πάρει αυτοκίνητα εκείνη την ημέρα στο κέντρο. Είναι στην ουσία μισή μέρα και μια φορά το χρόνο και μπορούμε να το κάνουμε όλοι για να διευκολύνουμε την διεξαγωγή της εκδήλωσης» συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχουν σκέψεις είτε στη φετινή, είτε σε κάποια μελλοντική «Λευκή Νύχτα», να περιληφθεί στο πρόγραμμα ένα όνομα καλλιτέχνη ευρέως γνωστό, όπως έγινε στη «Λευκή Νύχτα» της Ελευθερούπολης, ο Βασίλης Λεμονίδης, απάντησε: «Είναι άλλο πράγμα το να φέρνεις ένα δρώμενο με ένα γνωστό καλλιτέχνη και να μην έχει τίποτα η υπόλοιπη περιοχή. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με κάποια άλλη περιοχή, αφού είναι χωροταξικά μεγαλύτερη η πόλη μας και δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα δρώμενο και μόνο. Ο κόσμος κυκλοφορεί σε όλο το κέντρο κι αυτό που επιδιώκουμε εμείς είναι να κερδίζουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά».

Πλήγμα για την τοπική αγορά η μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων λόγω… Κωνσταντινούπολης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ρωτήθηκε και για το «κόστος» που θα έχει για την τοπική αγορά η μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας και επισήμανε: «Οι φορείς που μετέχουν στο θέμα της κρουαζιέρας έχουν κάνει σημαντικό έργο κι αυτό φαινόταν από τον αριθμό των πλοίων που κάθε χρόνο αυξανόταν στο λιμάνι μας. Εμείς λέμε ότι οτιδήποτε έρχεται από άποψη χρήματος εξωτερικού έχει μεγάλη αξία. Έτσι όσα λεφτά κι αν άφηναν οι επισκέπτες κρουαζιέρας ήταν σημαντικά, γιατί ήταν το κάτι παραπάνω, σε σχέση με την εσωτερική αγορά. Τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη όμως έφεραν μείωση γενικότερα στον αριθμό των πλοίων κι από εκεί που είμασταν ο επόμενος σταθμός και είμασταν κερδισμένοι, τώρα, αυτό δυστυχώς έπαψε να ισχύει. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δυστυχώς δημιούργησαν πρόβλημα στο θέμα της κρουαζιέρας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...