Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα της «λοταρίας» με τις αποδείξεις

Ημέρα:

spot_img

Τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για επιβράβευση όσων συναλλάσσονται μέσω POS από τα τέλη του επόμενου μήνα, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώνεται σε στροφή 180 μοιρών από τον αρχικό του σχεδιασμό, αφού κάποιες τεχνικές δυσκολίες αλλά και ενστάσεις για τη μεγάλη εμπλοκή των τραπεζών οδηγούν σε τελείως διαφορετικό πλάνο τη λοταρία για τις αποδείξεις. Η βασική αλλαγή είναι ότι οι τυχεροί δεν θα κερδίζουν πόντους στις κάρτες τους, αλλά μετρητά.

Σκέψεις για συμψηφισμό οφειλών για όσους κερδίζουν, αλλά χρωστάνε στην εφορία!

Αυτό σημαίνει ότι αντί της επιτόπιας και της εβδομαδιαίας κλήρωσης, η λοταρία θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και θα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογουμένους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ συνολικά, που θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τυχερών, όπως είναι συμπληρωμένοι στο Taxis για τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων.
Στις περιπτώσεις δε που ο φορολογούμενος που θα κληρώνεται έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επικρατέστερη σκέψη είναι το πόσο που θα κερδίζει να συμψηφίζεται με τις οφειλές που υπάρχουν!

«Εμείς περιμένουμε μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ποσοστών προμήθειας των POS και διευκόλυνση των επιχειρήσεων μας…»

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει ανεβεί κατακόρυφα, δυστυχώς, για τις επιχειρήσεις μας, διότι έχει μειωθεί η ρευστότητα στα καταστήματα. Εγώ θα περίμενα από οποιαδήποτε κυβέρνηση να σκεφτεί λίγο διαφορετικά το θέμα της χρήσης του πλαστικού χρήματος. Θα έπρεπε τον λογαριασμό που έχουμε και μπαίνουν τα χρήματα να γίνει ακατάσχετος απεριόριστα, όχι μόνο για τα χρήματα που μπορεί να χρωστάμε σε ασφαλιστικούς φορείς ή φορολογία. Θα περίμενα να πιέσουν τις τράπεζες να μειώσουν το ποσοστό προμήθειας, να πιέσουν τις τράπεζες να δίνονται τα POS χωρίς αντίστοιχα ενοίκια ή ποσά που θα έπρεπε να πληρώνουμε εμείς. Νομίζω ότι αυτές είναι κινήσεις που θα απαλύνουν τους επιχειρηματίες και τους συναδέλφους. Η χρήση λοταρίας δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει για να βοηθήσει καταναλωτές ή επιχειρήσεις. Εμείς αυτό που περιμένουμε είναι μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση των ποσοστών προμήθειας και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...