Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγορά Καβάλας: Στις θερινές εκπτώσεις ελπίζουν πάλι οι έμποροι

Ημέρα:

spot_img

Στις θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα (10/7) και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, ευελπιστούν για αύξηση του τζίρου στα καταστήματά τους, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Για ακόμη μια φορά, όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Βασίλης Λεμονίδης, τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι πολύ μεγάλα.

«Ο καταναλωτής μπορεί να κερδίσει και να αγοράσει καλά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές…»

«Νομίζω ότι η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει προσαρμοστεί, στις θεσμοθετημένες θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων που ξεκινάνε όλα τα καταστήματα, διότι δυστυχώς τους προηγούμενους μήνες, Μάιο και Ιούνιο, δεν υπάρχει ανάλογη κίνηση, οπότε προβαίνουμε σε μεγάλες και γενναίες εκπτώσεις, ώστε και ο καταναλωτής να μπορεί να κερδίσει και να αγοράσει καλά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Β. Λεμονίδης.

«Πρέπει να γίνει μια ρευστοποίηση που θ’ αρχίσει με τις εκπτώσεις»

«Ευχόμαστε να έχει κίνηση, διότι είναι η τελευταία μας ελπίδα, όσον αφορά τους τζίρους, οι οποίοι είναι πολύ πεσμένοι σε όλους τους συναδέλφους κι όλα τα προϊόντα. Υπάρχει τεράστια πτώση, το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να γίνει μια ρευστοποίηση που θα αρχίσει με τις εκπτώσεις, όσο το δυνατό μεγαλύτερη για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχουμε», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Σχετικά με την διεύρυνση του ωραρίου το απόγευμα

Ο Βασίλης Λεμονίδης αναφέρθηκε και στην διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, επισημαίνοντας: «Διαφοροποιούμε και το ωράριο μας ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, κάτι που τα τελευταία έξι χρόνια έχει γίνει αποδεκτό από τα μέλη μας. Η διεύρυνση του ωραρίου θ’ αρχίσει από τις 11 Ιουλίου κι έτσι Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή αντί για 6 – 9 το απόγευμα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 6.30 με 9.30 το βράδυ. Είναι ένα μισάωρο που μετατοπίζει το ωράριο κι έχει μεγαλύτερη επιτυχία, διότι είναι πιο εμπορικό αυτό, παρά το 6 με 6.30 το απόγευμα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει «φανεί» στα καταστήματα ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών από το εξωτερικό

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνηση στα τοπικά καταστήματα από ξένους επισκέπτες, ο κ. Λεμονίδης απάντησε: «Προς τα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου βλέπουμε ότι υπάρχουν Βαλκάνιοι τουρίστες σε μεγάλο αριθμό, νωρίτερα όμως δεν ήταν τόσο μεγάλος αυτός ο αριθμός. Ευελπιστούμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρξει μέγιστη επισκεψιμότητα στα καταστήματα, γιατί είναι διαφορετικό κομμάτι να υπάρχει πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία και διαφορετικό το εμπορικό, από το οποίο θέλουμε και επιζητούμε από αυτήν την επισκεψιμότητα. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί, περιμένουμε να αλλάξουν τα δεδομένα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...