Τον τουρισμό θεωρεί ως τη μόνη ελπίδα για την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, αν και ο μήνας Μάιος παραδοσιακά, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, είναι ένας καλός μήνας για την αγορά, εντούτοις η κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια του ήταν σε ποσοστά παρόμοια με πέρυσι και ίσως λίγο πιο χαμηλά.

Η αβεβαιότητα και η κακή ψυχολογία δεν αφήνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν έστω και τα λίγα χρήματα που διαθέτουν

«Ο Μάιος είναι παραδοσιακά, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, ένας καλός μήνας για την αγορά μας. Φέτος όμως το τελικό πρόσημο, παρότι στη «Λευκή Νύχτα» υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα στα μαγαζιά, αλλά και καλοί τζίροι, παρά το εκπτωτικό δεκαήμερο και την ανάλογη κίνηση, ο μήνας θα κλείσει στα ίδια με πέρυσι ποσοστά και λίγο παρακάτω ίσως. Οι πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν δικαιώσει τους κυβερνώντες, όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη ρύθμιση του χρέους κι έτσι δεν υπάρχει γενικότερα ψυχολογία, που είναι σημαντική για τους καταναλωτές, καθώς όλοι ζουν σε αβεβαιότητα και δεν ξοδεύουν τα λίγα χρήματα που έχουν στη διάθεση τους», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Και το ένα ευρώ που αφήνουν στην αγορά μας είναι χρήσιμο…»

«Οι μόνες μας ελπίδες βασίζονται πραγματικά στον τουρισμό και το καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας. Περιμένουμε τον κόσμο που θα έρθει από το εξωτερικό, ώστε να δώσει χρήματα που δεν μπορούμε να πάρουμε από την εσωτερική αγορά. Ευχόμαστε να δώσει ο τουρισμός το κάτι παραπάνω, όπως έγινε πέρυσι. Βαλκάνιοι είναι οι περισσότεροι τουρίστες στην πόλη μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Μάιο είχε πολλούς Τούρκους, οι οποίοι ταξιδεύουν συνήθως τριήμερο, όπως και οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι. Και το ένα ευρώ που αφήνουν στην αγορά μας είναι χρήσιμο. Ο τουρισμός είναι το μοναδικό στοιχείο που μας κρατά. Ευτυχώς είμαστε ένας προορισμός ευλογημένος με πολλές και εξαιρετικές παραλίες, καλό κλίμα και φαγητό. Θα χρειαζόμασταν ίσως περισσότερες κλίνες, αλλά κι έτσι όπως είμαστε, νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο για να υποδεχθούμε όλο αυτό τον κόσμο», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.