Περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, δείχνουν τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις που μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο φοροτέχνης – λογιστής, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος παράλληλα σχολιάζει και τα της αξιολόγησης, το μη κλείσιμο της οποίας δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

Οι παλινωδίες από πλευράς του πρωθυπουργού συνεχίζονται

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι παλινωδίες συνεχίζονται από πλευράς του κ. Τσίπρα. Ενώ έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό ότι θα λύσει το πρόβλημα του χρέους, οι προσδοκίες που υπάρχουν από το ερχόμενο eurogroup, δυστυχώς, είναι ελάχιστες. Μακάρι να διαψευστούμε όλοι μας κι αυτά που έχει πει να ισχύσουν και οι αποφάσεις να είναι θετικές για την επίλυση του προβλήματος με το χρέος, όμως οι πληροφορίες που υπάρχουν από ανώτατα στελέχη είναι διαφορετικές», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Η πραγματική οικονομία βουλιάζει καθημερινά…»

Αναφορικά με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Δυστυχώς σέρνεται η οικονομία μας, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τη χώρα κι ενώ ο προϋπολογισμός μιλούσε για ανάπτυξη, αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει καθημερινά. Οι προσλήψεις που γίνονται, σε ποσοστό 60% περίπου, είναι με μισθούς πείνας και από την εμπειρία μου ως φοροτέχνης – λογιστής, βλέπω και στις φορολογικές δηλώσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ότι έχουν πάει χειρότερα από ό,τι το 2015. Αυτό και μόνο αντικατοπτρίζει το τέλμα, στο οποίο έχει φτάσει η τοπική και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία».