Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Tom Hanks, Martin Short και Steve Martin συμμετέχουν σε «πάρτι κολονοσκόπησης» (video)

Ημέρα:

spot_img

Γράφει ο Γαστρεντερολόγος Χρήστος Ζαβός, http://peptiko.gr

Οι κωμικοί ηθοποιοί Steve Martin (72 ετών) και Martin Short (68 ετών) αποκάλυψαν στην τηλεοπτική εκπομπή Jimmy Kimmel Live! ότι κάθε 2 χρόνια συμμετέχουν σε «πάρτι κολονοσκόπησης» μαζί με τον Tom Hanks (61 ετών) και τον φίλο τους Walter Parks. Το πάρτι αυτό γίνεται στο σπίτι του Steve Martin στον Καναδά την προηγούμενη ημέρα πριν την προγραμματισμένη κολονοσκόπηση για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και οι 3 ηθοποιοί με το φίλο τους το αποκαλούν «Παραμονή Κολονοσκόπησης».

Οι ηθοποιοί μαζεύονται στο συγκεκριμένο σπίτι από την παραμονή πριν την κολονοσκόπηση και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον στην αποφυγή στερεών τροφών και στην κατανάλωση των καθαρτικών για τη σωστή προετοιμασία του παχέος εντέρου. Μάλιστα δεν διστάζουν να κάνουν και πρόποση με τα ποτήρια του καθαρτικού! Επίσης, παίζουν πόκερ και βλέπουν κάποια κωμωδία στην τηλεόραση για να χαλαρώσουν.

Ο ηθοποιός Martin Short ανέφερε αστειευόμενος: «Αυτό που είναι σοκαριστικό με τον Steve, είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ πλούσιο άνθρωπο. Ποιος θα το πίστευε ότι το σπίτι του διαθέτει μόνο μία τουαλέτα; Στο τέλος της ημέρας, η τουαλέτα του σπιτιού του μοιάζει σαν την τουαλέτα φθηνού κρουαζιερόπλοιου μετά τη 14η ημέρα εν πλω!» Και ο Steve Martin έσπευσε να προσθέσει: «Νόμιζα ότι η τουαλέτα μου στο τέλος μοιάζει με πίνακα του Jackson Pollock!». (Σημ.: Κατά την τεχνική του ο Πόλοκ τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά και έσταζε με χαοτικό τρόπο τη μπογιά πάνω του).

Την ημέρα της κολονοσκόπησης, οι 4 φίλοι πηγαίνουν με το ίδιο αυτοκίνητο να κάνουν προληπτική κολονοσκόπηση και όποιος χάσει στα χαρτιά θα πρέπει να εξετασθεί τελευταίος.

Στη φωτογραφία του άρθρου φαίνονται οι 3 γνωστοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στο πάρτι κολονοσκόπησης: Steve Martin, Tom Hanks και Martin Short.

Η αξία της προληπτικής κολονοσκόπησης και πότε ξεκινάει

Στην Ελλάδα, ο καρκίνος παχέος εντέρου προσβάλλει 25 στους 100.000 άνδρες και 17 στις 100.000 γυναίκες. Είναι ο 4ος συχνότερος καρκίνος στους Έλληνες άνδρες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως) και ο 2ος συχνότερος καρκίνος στις Ελληνίδες (μετά τον καρκίνο του μαστού). Επίσης είναι ο 2ος πιο θανατηφόρος καρκίνος ανεξαρτήτως φύλου.

Όλες οι Γαστρεντερολογικές Επιστημονικές Εταιρείες συνιστούν προληπτική κολονοσκόπηση και για τα δύο φύλα από την ηλικία των 50 ετών εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ούτε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παχέος εντέρου. Υπάρχουν ακόμη προτάσεις για να μειωθεί το ηλικιακό όριο της πρώτης προληπτικής κολονοσκόπησης από τα 45 έτη, επειδή ο καρκίνος παχέος εντέρου αυξάνει τα τελευταία χρόνια και σε μικρότερες ηλικίες.

Με την προληπτική κολονοσκόπηση θα ανευρεθούν και θα αφαιρεθούν τυχόν πολύποδες που στην πλειοψηφία τους θα εξελίσσονταν σε καρκίνο παχέος εντέρου. Η έγκαιρη αφαίρεση των πολυπόδων είναι η μόνη ουσιαστική πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο των Γαστρεντερολόγων Χρήστου Ζαβού και Εμμανουήλ Γαβαλά για το πώς προλαμβάνεται ο καρκίνος παχέος εντέρου.

https://www.youtube.com/watch?v=r4sBkLxxqVY

Embed: <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/r4sBkLxxqVY” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...