Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται φέτος η εποχική γρίπη

Ημέρα:

spot_img

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται, προς το παρόν τουλάχιστον, η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, η προσέλευση των πολιτών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας, είναι πολύ μικρή.

Επειδή «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», χρειάζεται εγρήγορση από τις υγειονομικές υπηρεσίες

«Λόγω των καλών σχετικά για την εποχή καιρικών συνθηκών, η συμπτωματολογία και η επιδημιολογία της εποχικής γρίπης κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως δείχνουν και τα αντίστοιχα στοιχεία. Από προηγούμενες χρονιές, γνωρίζουμε, παρατηρώντας και τα δεδομένα, ότι η κορύφωση της γρίπης είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε και ίσως έχουμε αυξημένα περιστατικά. Απ’ ό,τι βλέπουμε, μέχρι τα μέσα του μήνα οι συνθήκες θα είναι ανάλογες αυτών που υπάρχουν τώρα. Με βάση την εμπειρία ακολουθούν οι Αλκυονίδες Ημέρες, άρα ο χειμώνας, που βέβαια δεν φαίνεται να έχει σχέση με πέρυσι όταν είχαμε ακραία φαινόμενα, δεν θα είναι ανάλογος. Επειδή όμως «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», χρειάζεται εγρήγορση από τις υγειονομικές υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης.

Το Γ.Ν.Κ., με τις κλινικές του και τη Μ.Ε.Θ., είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και να υποδεχθεί όσους ασθενήσουν από γρίπη

«Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, αυτός έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Ποτέ βέβαια δεν είναι αργά. Ακόμη και τώρα μπορεί κάποιος να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, όμως θα απαιτηθούν δυο εβδομάδες μέχρι να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα αντισώματα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες θα κριθούμε και πάλι αυτή τη χρονιά, νομίζω όμως ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και το νοσοκομείο μας με όλες τις ειδικότητες, θα είναι εδώ για να εξεταστούν όσοι έχουν ανάγκη. Δεν προμηνύεται αυξημένη προσέλευση με συμπτώματα γρίπης και τις επόμενες ημέρες. Εκεί βέβαια που κρίνεται όλο το σύστημα υγείας, στην περίοδο κορύφωσης της γρίπης, είναι στις Μ.Ε.Θ., γιατί η γρίπη κάποιους θα τους οδηγήσει σε αυτές. Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με τις δυο παθολογικές, τις δυο πνευμονολογικές κλινικές, αλλά και την επαρκή στελέχωση της Μ.Ε.Θ., είναι «παρών» για να υποδεχθεί όλους όσοι ασθενήσουν», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Κατανόηση απ’ όλους, ειδικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

«Για μια ακόμη χρονιά πρέπει να πω ότι χρειάζεται κατανόηση απ’ όλους μας, κυρίως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Μπορεί να χρειαστεί να έχουμε κάποια αναμονή. Κατανόηση χρειάζεται και από τους ασθενείς και από τους συγγενείς τους, μέχρι να περάσουμε στον κύριο θάλαμο για να εξεταστούμε από την αντίστοιχη ειδικότητα κι αν χρειαστεί να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Προς το παρόν στο Γ.Ν.Κ. η προσέλευση είναι χαμηλή για τις λοιμώξεις, όπως και η νοσηλεία στις αντίστοιχες κλινικές», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...