Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περισσότεροι έλεγχοι στο πόσιμο νερό των δήμων

Ημέρα:

spot_img

Κονδύλια για την αύξηση των ελέγχων του πόσιμου νερού στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αναμένει από το νέο έτος, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος της, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του Νοεμβρίου στο νερό της δημοτικής ενότητας Φιλίππων του δήμου Καβάλας, στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει το γνωστό θέμα με τα νιτρικά, που οφείλεται στην ανθρωπογενή δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα στη ρίψη λιπασμάτων.

Λίγοι οι έλεγχοι που γίνονται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για το νερό, λόγω έλλειψης πόρων

«Αναμένουμε από το νέο έτος κάποια κονδύλια, προκειμένου να αυξήσουμε τους ελέγχους μας στο πόσιμο νερό των δήμων της Π.Ε. Καβάλας, γιατί οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περιορισμένοι σ’ αυτό το ζήτημα. Ζητήσαμε για το 2018 να κάνουμε πιο εντατικούς ελέγχους, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για τα νερά. Έλεγχοι γίνονται από τη μεριά μας, αλλά είναι πολύ λίγοι. Θα θέλαμε να τους αυξήσουμε, να γίνουν πιο συστηματικοί, σε συνεργασία πάντα με τους δήμους. Το ζήτημα είναι να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι, στη συχνότητα που πρέπει, να υπάρχει συνεργασία και ενημέρωση του κοινού, ώστε ό,τι πρόβλημα ανακύπτει να αντιμετωπίζεται, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της δημοτικής ενότητας Φιλίππων και να είμαστε πάντα έτοιμοι, όταν χρειαστεί, να λάβουμε το οποιοδήποτε μέτρο απαιτηθεί», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Σταθερά κάτω από το όριο, αλλά κοντά σε αυτό, τα νιτρικά του νερού της δημοτικής ενότητας Φιλίππων

Στη συνέχεια κι ειδικότερα για το θέμα των νιτρικών του νερού στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας επισήμανε: «Τα αποτελέσματα που έχουμε και για τον Νοέμβριο, δείχνουν ότι είμαστε σταθερά κάτω από το όριο, αν και οι τιμές είναι σχετικά αυξημένες, δηλαδή κοντά στο όριο. Το παρακολουθούμε. Η σταθερότητα των τιμών ίσχυε και τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο. Εμείς αναμένουμε αυτά που είχαμε συμφωνήσει τον Αύγουστο με τον δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., προκειμένου να βρεθεί πόσιμο νερό από γεωτρήσεις, να αναμειχθεί, για να ρίξουμε κι άλλο τις τιμές, ώστε να έχουμε ένα «μαξιλάρι» και να μην ξεπερνιέται  το όριο στις εποχικές αυξομειώσεις. Από εκεί και μετά θα πρέπει να δει η Δ.Ε.Υ.Α. και ο δήμος Καβάλας τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος, αλλά αυτό είναι έτερον εκάτερον, όπως επίσης κι αυτό που συζητάμε για τον έλεγχο ρίψης των λιπασμάτων, προκειμένου να μη φτάσουμε στο σημείο να βγουν εκτός προδιαγραφών οι πηγές υδροδότησης για τα χωριά αυτά. Υπάρχει δέσμευση ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα βρουν νέες γεωτρήσεις και θα μας δώσουν στοιχεία, προκειμένου να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό από αυτές τις νέες γεωτρήσεις. Ο καιρός πλησιάζει, είναι θετικό το ότι προς το παρόν έχουμε το περιθώριο και το νερό είναι κατάλληλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν μπορούμε να το τρενάρουμε άλλο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...