Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κανονικά και χωρίς… εκπτώσεις θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος

Ημέρα:

spot_img

Κανονικά και χωρίς… εκπτώσεις θα εφαρμοστεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και φέτος ο αντικαπνιστικός νόμος.

Αυτό υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της προαναφερθείσας υπηρεσίας Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν για έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από το 2010 να συζητάμε αν θα εφαρμοστεί…»

«Είναι λυπηρό να συζητάμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή αν θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, το αυτονόητο δηλαδή, κάτι που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν για έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από το 2010 να συζητάμε αν θα εφαρμοστεί. Και φυσικά ο νόμος δεν έχει αλλάξει, ισχύει κανονικά.

Δεν έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου προς το παρόν. Ο καιρός έχει λίγες ημέρες που κρύωσε, οπότε ο κόσμος αρχίζει και κλείνεται σε κλειστούς χώρους», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι επίσης λυπηρό να λέμε ότι ο νόμος εφαρμόζεται στην Καβάλα και δεν εφαρμόζεται αλλού. Αυτό δεν τιμά τη χώρα μας»

«Από τη στιγμή που θα υπάρξουν φαινόμενα καπνίσματος μέσα σε κλειστούς χώρους θα επιβληθούν κυρώσεις, οι οποίες είναι οι προβλεπόμενες. Είναι επίσης λυπηρό να λέμε ότι ο νόμος εφαρμόζεται στην Καβάλα και δεν εφαρμόζεται αλλού. Αυτό δεν τιμά τη χώρα μας. Δεν θα έπρεπε να το συζητάμε ούτε κι αυτό. Τι σημαίνει είναι η Καβάλα κι αλλιώς είναι στις άλλες περιοχές; Δηλαδή οι νόμοι βγαίνουν για να εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο;» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας.

«Χωρίς συντονισμένη και με διάρκεια προσπάθεια δεν πρόκειται να έχουμε 100% επιτυχία και κάθε φορά θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια»

«Είναι γνωστό, αλλά να το ξαναπούμε για τους παραβάτες, ότι τα πρόστιμα αθροίζονται. Δεν υπάρχει περίοδος παραγραφής των παραβάσεων. Τα πρόστιμα διπλασιάζονται κάθε φορά. Πρέπει να πούμε επίσης ότι δεν θα υπάρξει συμμόρφωση αν δεν υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από όλους. Εννοώ και από συλλόγους και από φορείς και από τους πολίτες, καθώς επίσης και από τις υπηρεσίες που ελέγχουν. Δεν μπορεί μια υπηρεσία να αναλαμβάνει μόνη της να εφαρμόζει έναν νόμο, δεν γίνεται. Θέλει συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει απ’ τα σχολεία, να πάει στους επαγγελματίες, στους πολίτες και φυσικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Χωρίς συντονισμένη και με διάρκεια προσπάθεια δεν πρόκειται να έχουμε 100% επιτυχία και κάθε φορά θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια», επισήμανε σχετικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Δεν αυθαιρετούμε, αλλά εφαρμόζουμε μια νομοθεσία. Πέρα από αυτό είναι και θέμα ουσίας και προστασίας της υγείας όλων μας…»

Καταληκτικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας υπογράμμισε για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Επιβάλλουμε πρόστιμα γιατί δεν έχει γίνει συνείδηση ότι πρέπει αυτό να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Οι έλεγχοι δεν γίνονται μόνο μετά από καταγγελίες και θα μάλιστα ότι και το 1142 που έστελναν πολίτες τις καταγγελίες τους έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να λειτουργεί. Εμείς πηγαίνουμε να ελέγξουμε γιατί πάνω απ’ όλα είναι θέμα δημόσιας υγείας, κυρίως αυτό. Δεν αυθαιρετούμε, αλλά εφαρμόζουμε μια νομοθεσία. Πέρα από αυτό είναι και θέμα ουσίας και προστασίας της υγείας όλων μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...