Μπορεί ακόμη η δραστηριότητα της γρίπης να μην έχει αρχίσει, ωστόσο, όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος, είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

«Δραστηριότητα της γρίπης προς το παρόν δεν υπάρχει, τουλάχιστον στα υψηλά επίπεδα που έχουμε τους χειμερινούς μήνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε και τίποτα. Ο εμβολιασμός πρέπει να προηγείται και μάλιστα να γίνεται τουλάχιστον 2 – 3 εβδομάδες πριν από το επιδημικό κύμα, για να αναπτυχθεί η ανοσία και να μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με τον ιό. Άρα όσοι πρέπει να εμβολιαστούν να το κάνουν τώρα. Είναι ευκαιρία, καθώς ο Νοέμβριος είναι μήνας εμβολιασμού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές και δεν θα πρέπει να τα αμελούμε. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τους φορείς εκείνους που δίνουν οδηγίες κι όχι τον καθένα ή οποιαδήποτε μη ελεγχόμενη πηγή πληροφόρησης…»

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές και δεν θα πρέπει να τα αμελούμε. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τους φορείς εκείνους που δίνουν οδηγίες κι όχι τον καθένα ή οποιαδήποτε μη ελεγχόμενη πηγή πληροφόρησης. Θα πρέπει άρα να δείχνουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που γνωρίζουν και είναι αρμόδιοι, δηλαδή τους κρατικούς υγειονομικούς φορείς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Νομίζω ότι χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερος είναι ο πληθυσμός που εμβολιάζεται»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με το αν αυξάνει ο αριθμός των πολιτών που εμβολιάζονται κατά της γρίπης, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Νομίζω ότι χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερος είναι ο πληθυσμός που εμβολιάζεται. Το καταφέρνουμε ως πολιτεία, αλλά και οι οργανωμένοι φορείς, όπως είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, πείθοντας τους πολίτες, προκειμένου να εμπιστευθούν τα εμβόλια. Σιγά – σιγά, αρχίζουν και το καταλαβαίνουν οι πολίτες, όμως υπάρχουν ακόμη αντιρρήσεις ή φοβίες, οι οποίες οφείλονται σε πάρα πολλούς παράγοντες. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για τον εαυτό του, αλλά και για τους γύρω του, ώστε να προστατέψει τον εαυτό του, αλλά και το κοινωνικό σύνολο από τη μετάδοση ασθενειών».