Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Αντιμετώπισα τον καρκίνο του μαστού σαν να μην υπήρξε σε εμένα»

Ημέρα:

spot_img

«Από την πρώτη στιγμή το αντιμετώπισα σαν να μην υπήρξε σε εμένα. Η πρόληψη σώζει, έτσι κι εγώ το ανακάλυψα. Να πιστέψουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, να μην το βάλουμε κάτω ούτε δευτερόλεπτο».

Αυτό δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με δύναμη ψυχής, η Εύρυ Παπαδοπούλου, η οποία αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού με θάρρος και αισιοδοξία, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Κέντρου Υγείας Καβάλας (γυναικολογικό ιατρείο) με τίτλο «Αγάπα τον εαυτό σου ενημερώσου για τον καρκίνο του μαστού» που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/10) στην πλατεία του Καπνεργάτη.

«Από την πρώτη στιγμή το αντιμετώπισα σαν να μην υπήρξε σε εμένα…»

«Έκανα τον καθιερωμένο έλεγχο, τη μαστογραφία, διαγνώστηκε καρκίνος σε επαναληπτικό υπέρηχο που έκανα μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Κινήθηκα ανάλογα, έγινε τοπική επέμβαση, δεν μου αφαιρέθηκε ο μαστός, απλά αυτό που υπήρχε μέσα καθαρίστηκε. Μπήκα σε διαδικασία χημειοθεραπειών. Θα συνεχίσω με ακτινοβολίες κι όλα είναι καλά. Από την πρώτη στιγμή το αντιμετώπισα σαν να μην υπήρξε σε εμένα. Αυτό που προτείνω σε όλες τις γυναίκες είναι η μαστογραφία να γίνει κάτι που πρέπει να κάνουν όλες. Η πρόληψη σώζει, έτσι κι εγώ το ανακάλυψα. Ήμουν της πρόληψης και τώρα ακόμη πιο πολύ. Πέρα από αυτό πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να πιστέψουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας ότι είμαστε καλά, παρά το πρόβλημα. Να μην το βάλουμε κάτω ούτε δευτερόλεπτο. Πρέπει να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Αυτό μας προχωρά σε ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Ε. Παπαδοπούλου.

Για πρώτη φορά θεσμοθετείται το δίκτυο μαιών, το οποίο θα έχει σκοπό του να ενημερώνει τους πολίτες με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο

Η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καβάλας (πρώην Ι.Κ.Α. – Π.Ε.Δ.Υ.) Σοφία Πρασσά, δήλωσε από τη μεριά της: «Η παρουσία μας στην πλατεία Καπνεργάτη έγινε με την ευκαιρία για τον μήνα που αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος ως μήνας ενημέρωσης του πληθυσμού, όσον αφορά τις προληπτικές μεθόδους και τις εξετάσεις που μπορεί να κάνει κανείς, ώστε πρώιμα να ανιχνευθεί ένας ενδεχόμενος καρκίνος του μαστού, να αντιμετωπιστεί με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και να έχει καλή έκβαση, δηλαδή τη ζωή την ίδια. Επομένως, είναι πολύ βασικό οτιδήποτε γίνεται γύρω από αυτό το θέμα αυτόν τον μήνα. Στο πλαίσιο αυτό οι μαίες του Κέντρου Υγείας Καβάλας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενημερώνουν όσο μπορούν από την πλευρά τους, όλους τους πολίτες ευαισθητοποιώντας τους σχετικά με το θέμα. Επειδή το Κ.Υ. βρίσκεται σε μια κατάσταση οργάνωσής του σε πολλά επίπεδα, όσον αφορά τις μαίες, για πρώτη φορά θεσμοθετείται το δίκτυο μαιών, το οποίο αφορά μαίες στην πρωτοβάθμια υγεία και σκοπός τους θα είναι η ενημέρωση των πολιτών με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...