Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νυρεμβέργη για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ημέρα:

spot_img

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου στη Νυρεμβέργη, φιλανθρωπική εκδήλωση για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ως γνωστόν το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί στην Καβάλα, την αδερφή πόλη της Νυρεμβέργης στην Ελλάδα, το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η λειτουργία του κέντρου αυτού έγινε δυνατή με την χρηματική δωρεά 70.000 ευρώ από ζεύγος δωρητών από τη Νυρεμβέργη.

Η εκδήλωση είχε τόσο πληροφοριακό όσο και πολιτιστικό χαρακτήρα, αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνισή της χορωδίας Noris Griechische Stimme, την παρουσίαση ενός σύντομου θεατρικού από μαθητές του ελληνικού ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Νυρεμβέργης, τοπικούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Μακεδονικού Συλλόγου όπως και πληροφορίες για τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού και του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της οργάνωσης στην Καβάλα. Κορύφωση της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού «το Νερολούλουδο» του οποίου η σύνθεση αποτελεί ανάθεση του Ελληνικού σχεδίου της στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα. Στην εκδήλωση της Νυρεμβέργης το μουσικό αυτό παραμύθι παρουσιάστηκε από φοιτητές του μουσικού Πανεπιστημίου Νυρεμβέργης και τον καθηγητή Ramstand με τη συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα.

Παρούσα τόσο η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με ολιγομελή αντιπροσωπεία από το δήμο Καβάλας, όσο και ο δήμαρχος Νυρεμβέργης Uli Mali. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η υπηρεσία διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τη δημοτικής συμβούλου Αλίκη Αλέσικ που έλκει την καταγωγή της από την Θάσο, το σύλλογο στήριξης της αδελφοποίησης Καβάλα Νυρεμβέργη «ΦΙΛΟΣ», την Ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης, το Ελληνικό ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Νυρεμβέργης και πολλούς Ελληνογερμανικούς και Εθνικοτοπικούς συλλόγους της Νυρεμβέργης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...