Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιχθυόσκαλα και στις εγκαταστάσεις της Energean Oil

Ημέρα:

spot_img

Με πρώτο σταθμό του την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (26/7) την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με πολύ μεγάλη χαρά ξεκινάω την περιοδεία μου στην Καβάλα και στην Δράμα, από πολύ νωρίς το πρωί με την επίσκεψη μου στην Ιχθυόσκαλα της Καβάλας, μια από τις μεγαλύτερες στην χώρα. Είχαμε μια συζήτηση με αλιείς και εμπόρους για τα προβλήματα, τις προκλήσεις, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τομέας της αλιείας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης. 

«Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων δεν είναι απλά να μιλήσουμε, αλλά να ακούσουμε από τους ίδιους τους αλιείς και τους εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν»

«Η Νέα Δημοκρατία εκπονεί το πρόγραμμά της σε συνεργασία με τους πολίτες και τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων δεν είναι απλά να μιλήσουμε, αλλά να ακούσουμε από τους ίδιους τους αλιείς και τους εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε το πρόγραμμά μας να είναι όσο το δυνατόν πιο επίκαιρο και όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένο στις πραγματικές τους ανάγκες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την έξοδο της χώρας στις αγορές, επισημαίνοντας: «Ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν που επιστρέψαμε στο ισόγειο. Η χώρα βγήκε στις αγορές μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης. Δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο μνημόνια με συνολική ζημιά ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ, όπως σημείωσε, επιβλήθηκαν αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνουν και θα τους πληρώνουν για πολλά ακόμη χρόνια οι πολίτες.

«Το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο σώμα της ελληνικής οικονομίας…»

«Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος, εάν κάνει κάποιος την αναγωγή, είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας, ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «η ζημιά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και δυστυχώς το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας».(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ).

Οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas

Αμέσως μετά την Ιχθυόσκαλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas, στον Πρίνο Θάσου, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση : «Εδώ και παραπάνω από τριάντα χρόνια, ο Πρίνος παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, συνεισφέροντας στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Προσφέροντας πολλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και συνεισφέροντας, βέβαια, στην εθνική οικονομία. Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες. Θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου σε μία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα έχει και τουριστική ανάπτυξη. Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει η απαραίτητη εταιρική  υπευθυνότητα και όταν γίνονται σεβαστοί όλοι οι κανόνες, οι δύο αυτές δράσεις μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξόρυξη και στην παραγωγή υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα εξάγουν την τεχνογνωσία στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη και την Παρασκευή – Θα συναντηθεί και με τους απολυμένους του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης

Στη συνέχεια o  κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο νησί της Θάσου, όπου αρχικά θα βρεθεί στο χωρίο Καζαβήτι κι ακολούθως θα μεταβεί στον Λιμένα.

Το μεσημέρι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την ΔΗΜ.Τ.Ο. Χρυσούπολης, αλλά και το πρότυπο θερμοκήπιο αξιοποίησης γεωθερμικού πεδίου, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) θα έχει συναντήσεις με το δ.σ. Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, με φορείς της περιφερειακής ενότητας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου, αλλά και με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Στις 9 το βράδυ θα έχει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με τους απολυμένους του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, ενώ το πρωί της Πέμπτης (27/7) θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...