Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Μαρκόπουλος: Έχουμε επιχειρήματα κατά των διοδίων…

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αθανάσιο Μητρόπουλο, είχε το πρωί της Τετάρτης (28/6) στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη το πόρισμα της επιτροπής του Ιδρύματος, που εξέτασε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση του σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας.

Πολύτιμη χαρακτήρισε την βοήθεια του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Όπως ανέφερε στις σύντομες δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος, στόχος είναι να αξιοποιηθεί από την μεριά της περιφέρειας το πόρισμα αυτό, ώστε να δει και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ότι μπορεί να επανεξετάσει τα διόδια και να τα τοποθετήσει σε ηπιότερη θέση. Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εταιρεία θα λάβει υπόψη της τις θέσεις του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Θέλω να ευχαριστώ τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.  για το ότι μας έφερε την μελέτη που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Ιδρύματος, σε σχέση με τον παραλογισμό των διοδίων στην παράκαμψη. Θέλω να τον συγχαρώ και στο πρόσωπό του όλο το Ίδρυμα με την αμεσότητα με την οποία διαχειρίστηκε το θέμα και να πω ότι η βοήθεια που μας προσφέρει είναι πολύτιμη», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Καλείται η κυβέρνηση να αποδείξει ότι τουλάχιστον αντιλαμβάνεται κι έχει διάθεση να αξιολογήσει τα επιχειρήματα που θέτουμε υπόψη της…»

«Ένα σημείο προβληματισμού έντονου είναι αν θα εισακουστούμε. Θέλω να πιστεύω ότι έστω μετά από ένα τέτοιο διάστημα η πολιτική ηγεσία θα μπει σε μια διαδικασία να συζητήσει να ακούσει και να αξιολογήσει τα επιχειρήματά μας. Δεν είμαστε σε μια λογική που λέει είμαστε αντίθετοι, γιατί έτσι θέλουμε. Είμαστε σε μια λογική με σημαντικά επιχειρήματα που έχουν και σημαντικό πλέον επιστημονικό υπόβαθρο. Καλείται η κυβέρνηση να αποδείξει ότι τουλάχιστον αντιλαμβάνεται κι έχει την διάθεση να αξιολογήσει τα επιχειρήματα που θέτουμε υπόψη της. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, διότι αυτό το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που νομίζαμε ότι τέλειωσε πριν 40 και πλέον έτη, φτάνει σε μια λογική που είναι αδιεξόδου. Οι φορείς τι θα πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε με μια κυβέρνηση που δεν θέλει;», συμπλήρωσε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος θα καταθέσει τα στοιχεία στον περιφερειάρχη και στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...