Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Καβαλιώτισσα Νανά Τσουμάκη υποψήφια για το βραβείο της Διεθνούς Ελληνίδας Γυναίκας

Ημέρα:

spot_img

Ήταν Άνοιξη του 2000 όταν η πτήση μου για Ελλάδα από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου είχε μεγάλη καθυστέρηση. Το αεροδρόμιο είχε πολύ κίνηση μιας και αρκετός κόσμος είχε καθυστερήσεις στις πτήσεις του. Μέσα σε εκείνη την κατάσταση της πολυκοσμίας και της βαβούρας κάθισα δίπλα στη Νανά. Μια νεαρή γυναίκα που ήταν, όπως και εγώ, από την Καβάλα και περίμενε την ίδια πτήση με εμένα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μου με εκείνη τη χαμογελαστή νεαρή κοπέλα, τα μάτια της οποίας έλαμπαν και έκφραζαν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Αυτή η γνωριμία εξελίχθηκε σε μια βαθειά φιλία που κρατάει πολλά χρόνια! Έχουμε μοιραστεί μαζί άπειρες ώρες κουβεντιάζουντας για διάφορα θέματα, όπως καθαρά γυναικείου ενδιαφέροντος, προσωπικά θέματα, αλλά και τόσους πολλούς επαγγελματικούς προβληματισμούς! Έχουμε βγει να διασκεδάσουμε μαζί στα μαγαζιά του Λονδίνου επανειλημμένως, να ψωνίσουμε στην Oxford Street, να πιούμε καφέ σε μαγαζάκια της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε κάνει μαζί εκδρομές, μετακομίσεις αλλά σχεδιάσαμε και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές όπως το γάμο της !! Γυρίσαμε και οι δύο στην Ελλάδα και δεν πάψαμε να κουβεντιάζουμε με τις ώρες.

Στα κοντά 18 χρόνια που γνωρίσω τη Νανά την έχω δει να εξελίσσεται από μια απόφοιτος του Πανεπιστημίου σε μια εξαιρετικά έξυπνη επαγγελματία. Κουβέντιασα μαζί της τις πρώτες της επαγγελματικές επιτυχίες και τις σκέψεις της για τον επόμενο στόχο. Την είδα να τολμάει να κάνει το επόμενο βήμα, που ήταν πάντα πιο δύσκολο. Η Νανά έχει τόση υπομονή και επιμονή που κάθε της τόλμημα, ακόμα και αν ήταν κάπως έξω από τα νερά της, το έκανε με επιτυχία! Στις δουλειές που αναλάμβανε πάντα είχε πολύ καλές κριτικές, τόσο από συναδέλφους όσο και από τους ανωτέρους της.

Η Νανά δεν υπήρξε ποτέ συμβατική με τις επιλογές της. Πότε δεν ήθελε την μετριότητα, εξάλλου δεν της ταίριαζε ! Ήξερε να συνδιάζει πολλά πράγματα μαζί. Έθετε στόχους και τους επιχειρούσε! Το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής της, πιστεύω, υπήρξε η μητρότητα. Μόλις 37 ετών και είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Και φυσικά οι στόχοι της δεν περιορίζονται σε αυτά.

Η Νανά έχει υπάρξει εθελόντρια σε διάφορους οργανισμούς. Το εθελοντικό της έργο το κρατάει συνήθως σε χαμηλούς τόνους. Πόσες φορές με έχει εκπλήξει όταν στη κουβέντα μας μου αναφέρει ότι είναι μέλος και σε ακόμη μία εθελοντική οργάνωση ! Και τώρα έρχεται η αναγνώριση της! Σε αυτή τη νεαρή λοιπόν ηλικία, η φίλη μου η Νανά, το κορίτσι από την Καβάλα, είναι υποψήφια για το Greek International Woman Awards (Βραβείο της Διεθνούς Ελληνίδας Γυναίκας). Το βραβείο αυτό δίνει την ευκαιρία σε Ελληνίδες γυναίκες να προβάλουν το έργο τους σε διάφορους τομείς. Εκείνη είναι υποψήφια στην κατηγορία Social Science (Κοινωνικές Επιστήμες).

Η χαρά μου απερίγραπτη για αυτή της την υποψηφιότητα. Ξέρω ότι αξίζει την κάθε ψήφο. Σας καλώ όλους να ψηφίσετε την Νανά, όχι απλά γιατί είναι Καβαλιώτισα αλλά γιατί το αξίξει ! Γιατί αυτή η γυναίκα έχει κατακτήσει τόσα πολλά. Γιατί αυτή η γυναίκα δουλεύει, επιχειρεί και λάμπει σε μια Ελλάδα κρίσης. Γιατί αυτή η γυναίκα δεν παύει να βάζει επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους, να τους επιτυγχάνει και να θέτει νέους. Γιατί αυτή η γυναίκα δε σταματάει να χαμογελά με το ίδιο πλατύ χαμόγελο και τα λαμπερά μάτια όπως όταν τη γνώρισα σε μια πύλη στο αεροδρόνιο του Gatwick πριν τόσα χρόνια… !

Δείτε την υποψηφιότητα της Αθηνάς Τσουμάκη και ψηφίστε την για το υπέροχο αυτό βραβείο στην παρακάτω ιστοσελίδα. Οι ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017.

https://greekinternationalwomen.awardsplatform.com/entry/vote/EqOgjWqR/mLywRgGE?search=76115049317b5a27-12

Μπορείτε να δείτε την επαγγελματική ιστοσελίδα της Νανάς στο http://athinaedu.com/

Με εκτίμηση

Δρ Χριστίνα Μιχαηλίδου PhD, MSc, BSc

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...