Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δυναμικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στον Καπνεργάτη

Ημέρα:

spot_img

Δυναμικό και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/5) στην πλατεία του Καπνεργάτη στην Καβάλα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκτός από τα σωματεία της πόλης μας, συνταξιούχοι τόσο από τη Δράμα, όσο και από την Ξάνθη, ενώ παρέστη και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν κατά του «νόμου Κατρούγκαλου», καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους.

Δ. Κουμπούρης: «Τις συντάξεις μας τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή – Είναι δικά μας χρήματα, δεν ήταν ούτε επιδόματα, ούτε κοινωνικές παροχές…»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είμαστε για μια ακόμη φορά στον δρόμο του αγώνα και στην Καβάλα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και στην Αθήνα, για να εντείνουμε τους αγώνες μας σε έναν μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων να εμποδίσουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα του «νόμου Κατρούγκαλου» και να ανατραπεί αυτός ο νόμος με τις διατάξεις του τις καταστρεπτικές, τις αντισυνταξιουχικές που αν εφαρμοστούν θα έρθουν να τσακίσουν ό,τι μας απέμεινε απ’ αυτό που λέγεται σύνταξη, από αυτά που λέγονται κοινωνικά δικαιώματα. Τις συντάξεις μας τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή. Είναι δικά μας χρήματα, δεν ήταν ούτε επιδόματα, ούτε κοινωνικές παροχές. Δεν μας τις έδωσε καμιά κυβέρνηση, καμιά δικαστική απόφαση ή αρχή. Είναι δικαιώματα κατακτημένα πολλές φορές με συγκρούσεις και αίμα και θα τις υπερασπίσουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας».

Π. Ταχματζίδης: «Πρέπει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. να καταλάβει καλά ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου» θα μείνει στα χαρτιά…»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ταχματζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, σημείωσε στις δηλώσεις του: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο, είναι θετικό το αποτέλεσμα. Παρά το ότι η ηλικία μας είναι περασμένη και θα έπρεπε να είμασταν σε κάποιο Κ.Α.Π.Η. κρατήσαμε τον λόγο μας και κάναμε συλλαλητήριο. Πρέπει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. να καταλάβει καλά ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου» θα μείνει στα χαρτιά. Θα τον ανατρέψουμε είτε το θέλουν είτε όχι. Διαμαρτυρόμαστε για αυτά που πρόκειται να έρθουν από το 2019. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι υπουργοί ότι καταλαβαίνουν τον πόνο μας και μας συμπαραστέκονται αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, τα παίρνουν από τους συνταξιούχους και τα δίνουν στην τρόικα. Από αυτά που χρωστά το κράτος δεν έχουμε πάρει ούτε δεκάρα. Βρήκαν τα εύκολα θύματα και κάθε τρεις και λίγο κόβουν τις συντάξεις μας. Αν οι πολίτες δεν το καταλάβουν να ξεσηκωθούν ώστε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ σκληρές».

«Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στις άδικες και παράνομες περικοπές που έχουμε υποστεί εδώ και οχτώ χρόνια χωρίς να υπάρχει σταματημός»

Τέλος, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων της Β.Φ.Λ., ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης επισήμανε στις δηλώσεις του: «Όλα τα συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας που αποτελούν την συντονιστική επιτροπή αγώνα είμαστε εδώ, μαζί με συναδέλφους από την Δράμα και την Ξάνθη. Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στις άδικες και παράνομες περικοπές που έχουμε υποστεί εδώ και οχτώ χρόνια χωρίς να υπάρχει σταματημός. Παρά το ότι οι νόμοι έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί και μας δικαιώνουν, εμείς ως συνταξιούχοι δεν έχουμε δει πραγματικά να μας αποδίδεται το δίκιο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...