Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι μία ομάδα, Εθνική Ελλάδος»

Ημέρα:

spot_img

«Δεν βλέπω τον Βαγγέλη Γραμμένο σαν αντίπαλο. Και οι δύο έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά. Η διαφορά μας εστιάζεται σε ένα θέμα. Εγώ, λόγω της μακρόχρονης πολιτικής μου εμπειρίας και των προσωπικών σχέσεων που έχω αναπτύξει, μπορώ να συνεργάζομαι σε άλλα επίπεδα με τους ευρωπαίους παράγοντες του αθλητισμού», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαντζής ανέφερε:

«Έχω ήδη καλέσει τον κ. Γραμμένο στο τηλέφωνο, δεν μου απάντησε, ελπίζω να επιστρέψει το τηλεφώνημά μου, για να του πω ότι δεν τον θεωρώ αντίπαλο. Είτε εκείνος εκλεγεί, είτε εγώ εκλεγώ, πρέπει να συνεργαστούμε. Αυτό που δεν δέχομαι είναι η μοναδικότητα. Δεν μπορεί μόνο ο κ. Γραμμένος να κάνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορώ κι εγώ, μπορούν και πολλοί άλλοι. Η διαφορά μας είναι ότι λόγω της μακράς ενασχόλησής μου σε θέσεις ευθύνης, έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ με ευρωπαίους ή άλλους ξένους αξιωματούχους με μεγαλύτερη ευκολία».

Ο κ. Καλαντζής χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο ως το μεγαλύτερο μαζικό κίνημα παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσει σωστά, προς όφελος όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά όλων. «Υγιής αθλητισμός, σημαίνει υγιής κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την σχέση του με το ποδόσφαιρο, υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι από το 1980, μετά από πρόσκληση του τότε δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη, διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Ηρακλή Καβάλας. Στη συνέχεια μετά από πρόσκληση του Τάσου Φραγκόπουλου διετέλεσε επί 4 χρόνια αντιπρόεδρος στο πρώτο Δ. Σ. της ΠΑΕ ΑΟΚ, και η τοπική ομάδα ανέβηκε από την Γ΄ στη Δ΄ Εθνική. Επίσης ήταν ο πρώτος πρόεδρος του ΣΦΑΟΚ.

Στην πολιτική σκηνή, ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Ν.Δ., ενώ ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης βοήθησε ιδιαίτερα τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο.

– Στάθηκα δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία ενισχύοντάς τα υλικά και ηθικά, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ υπενθύμισε και την περιπέτεια του ΑΟΚ όταν βρέθηκε στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.

«Πάλεψα για να δικαιωθούν τόσο ο ΑΟΚ όσο και ο Βόλος και το πέτυχα. Ο Βόλος μου το αναγνώρισε. Η Καβάλα όχι», σημείωσε ο κ. Καλαντζής.

Εθνική Ελλάδος

Αναφερόμενος στον ρόλο του προέδρου της ΕΠΟ ο κ. Καλαντζής τόνισε: «Άσχετα με τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του καθενός, ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΠΟ είναι μία ομάδα. Εθνική Ελλάδος». Κάλεσε δε τις 4 κατά τεκμήριο μεγαλύτερες ομάδες, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σχετικά με το ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το καινούργιο στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρεία της ΕΠΟ, ο κ. Καλαντζής, αφού παρατήρησε ότι τον κ. Γραμμένο υποστηρίζουν παράγοντες, οι οποίοι επί πολλά χρόνια εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, υπογράμμισε με νόημα «το ποιος εκπροσωπεί το παλιό ή το καινούργιο θα κριθεί από τα έργα του.Το περί παλιών και νέων είναι μία άλλη θεωρία που προσπάθησαν κάποιοι να αναπτύξουν. Το ζήτημα δεν είναι το παλιό ή το νέο, το ζητούμενο είναι το καινούριο. Και αυτό θα φέρουμε, το καινούριο»

Πικρία για την ΕΠΣ Καβάλας

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έκρυψε την πικρία του για την στάση της ΕΠΣ Καβάλας και ιδιαίτερα του προέδρου της και εκ νέου υποψήφιου Μπάμπη Ευσταθιάδη.

– Συναντήθηκα με τον  Μπάμπη Ευσταθιάδη και μου είπε ότι δεν μπορεί να με στηρίξει γιατί έδωσε τον λόγο του. Του απάντησα ότι έδωσε τον λόγο του πριν γίνει γνωστή η δική μου υποψηφιότητα. Πώς να ερμηνεύσει κανείς το ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας δεν θα ψηφίσει τον Καβαλιώτη για πρόεδρο της ΕΠΟ; Ποιος θα τον κατηγορούσε αν στήριζε την υποψηφιότητα του συμπολίτη του; Απάντηση δεν πήρα, ανέφερε ο κ. Καλαντζής.

Για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μιχάλη Παπαδόπουλο, είπε επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί για το αν θα τον στηρίξει.

– Θα ήθελα και οι δύο να μου εξηγήσουν τους λόγους που κρατούν αυτή την στάση. Αν εκλεγεί Καβαλιώτης πρόεδρος στην ΕΠΟ, όπως έγινε επί Αλημίση, τα οφέλη για τον Καβαλιώτικο αθλητισμό θα είναι πολλαπλά. Μπορούν να περνούν λοιπόν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου για τη μη στήριξη Καβαλιώτικη από τον Καβαλιώτη πρόεδρο της ΕΠΣΚ, είπε ο κ. Καλαντζής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Γραμμένο να έχει εξασφαλίσει την στήριξη της πλειοψηφίας των ερασιτεχνικών σωματείων, ο κ. Καλαντζής, αφού έμμεσα αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων, δήλωσε λακωνικά: «το αποτέλεσμα θα το βγάλει η κάλπη».

Εύσημα στον δήμο Παγγαίου

Επίσης ο κ. Καλαντζής έδωσε συγχαρητήρια στον δήμο Παγγαίου και ειδικά στον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσπότη για την γιορτή που διοργάνωσαν προκειμένου να τιμήσουν τον αείμνηστο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παρίδη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...