Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθλητική εκδήλωση για ΑΜΕΑ στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου

Ημέρα:

spot_img

Ανοιχτή αθλητική εκδήλωση για άτομα με αναπηρίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, διοργανώνει στις 10 το πρωί της Παρασκευής (1/12) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καβάλας και τον Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. της Κομοτηνής, «Περπατώ», θα παρουσιαστούν τα ολυμπιακά αθλήματα του μπάσκετ, του μπάντμιντον, της πυγμαχίας, αλλά και του μπότσια, το οποίο αφορά αθλητές με αναπηρία και έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Α.Μ.Ε.Α. που είναι η 3η Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (30/11), ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π. –  Α.Μ.Θ., Σωτήρης Σωτηριάδης, επισήμανε: «Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί. Θέλω να ευχαριστήσω τις Διευθύνσεις Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας εκπαίδευσης που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Α.Μ.Ε.Α., που τιμάται στις 3 Δεκέμβρη. Δεν είναι μια μέρα γιορτής, αλλά διαμαρτυρίας και υπενθύμισης αγώνων και διεκδικήσεων των ατόμων με αναπηρία».

Πρόθεση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. να συνεχιστεί αυτή η εκδήλωση και τα επόμενα χρόνια

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, αλλά και να περάσουμε μηνύματα για τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα Α.Μ.Ε.Α. ακόμη και σήμερα, από το πιο απλό που είναι η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς, μέχρι το πιο σύνθετο, που είναι το δικαίωμα στην εργασία. Πρόθεσή μας είναι η εκδήλωση αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και φυσικά είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες και με άλλους φορείς, πλην του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου ή του Συλλόγου «Περπατώ», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Σωτηριάδης.

Οι δηλώσεις του διευθυντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας

Ο διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, από τη μεριά του εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του σχολείου στην εκδήλωση, επισημαίνοντας πως είναι πάντα ανοιχτό σε ανάλογες προσκλήσεις και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό να την παρακολουθήσουν οι μαθητές των δημοτικών, αλλά και Γυμνασίων ή Λυκείων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα των Α.Μ.Ε.Α.

«Θέλουμε να περάσουμε μηνύματα στον λαό της Καβάλας και καλώ όλους τους πολίτες να γεμίσουν το κλειστό της Καλαμίτσας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο αριθμεί 33 παιδιά από όλο τον νομό, ενώ ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και τον προϊστάμενο της Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολο Βαγενά για την έναρξη της λειτουργίας του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...