Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρειάζονται προσωπικό και μέσα, αλλά λείπουν τα χρήματα

Ημέρα:

spot_img

Με θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για το έτος 2018, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/5) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.).

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λήψη των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Θ. Μαρκόπουλος: «Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις περιοχές ευθύνης μας…»

«Η αντιπυρική περίοδος προσδιορίζεται με σαφήνεια και τα έργα, καθώς και οι δράσεις εμπίπτουν σε εννιά κατηγορίες δραστηριοτήτων. Οι δήμοι θα συγκαλέσουν το αντίστοιχο όργανο σε άμεσο χρόνο, θα προχωρήσουν στα απαιτούμενα έργα, στη λειτουργία των υδροστομίων κι ό,τι άλλο χρειάζεται. Η Π.Υ. θα αντεπεξέλθει στο ρόλο της, ενώ πρέπει να έχουμε ενημέρωση για το πότε θα έχουμε στην Καβάλα τα PZL. Οι δασικές υπηρεσίες, ο στρατός, το λιμεναρχείο, η αστυνομία και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν συγκεκριμένο ρόλο, όπως και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις περιοχές ευθύνης μας. Στο τέλος υπάρχει και η εξουσιοδότηση που παράσχει το όργανο κάθε φορά στον αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να απαγορεύει την κίνηση σε περιοχές που είναι επιβεβλημένο αυτή να απαγορευτεί όταν το επιβάλλουν οι κλιματικές συνθήκες», ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π.

Σ. Κιβράκης: «Χρειάζεται προσωπικό και μέσα. Και τα δυο περνάνε από μια οικονομική βάση που δυστυχώς δεν την έχουμε…»

«Πρόκειται για το εναρκτήριο λάκτισμα της αντιπυρικής περιόδου. Ελπίζουμε η εγκύκλιος που περιμένουμε να φέρει ευχάριστες και χρήσιμες αλλαγές», τόνισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

«Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που οφείλουμε να έχουμε όλοι και πως θα το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Χρειάζεται προσωπικό και μέσα. Και τα δυο περνάνε από μια οικονομική βάση που δυστυχώς δεν την έχουμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα πενιχρά οικονομικά που διαθέτουμε. Τα μόνα λεφτά που έρχονται είναι από τη Σ.Α.Τ.Α. προς τους δήμους, όμως είναι πολύ λίγα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με τα τοπικά συντονιστικά όργανα, με την επικαιροποίηση ακόμη και της νέας εγκυκλίου, με ενημερώσεις του κοινού, με συσκέψεις, αν χρειαστεί, ακόμη και με απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση», συμπλήρωσε στην εισήγησή του ο κ. Κιβράκης.

Υψηλού κινδύνου θεωρείται η Π.Ε. Καβάλας σύμφωνα με τη Γ.Γ.Π.Π.

«Η περιοχή μας θεωρείται υψηλού κινδύνου στο χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κυρίως λόγω Θάσου και του περιαστικού δάσους, αλλά και για άλλες περιοχές όπως το Σύμβολο όρος που έχει πολύ πυκνό δάσος, το περιαστικό της Καβάλας, φυσικά το όρος Παγγαίο, το δάσος του Ζυγού και ο ορεινός όγκος όπου εκεί πρέπει να το δούμε το θέμα μέσα από συσκέψεις. Πρέπει να δοθεί μέριμνα σε περιοχές όπου κοντά σε δάση υπάρχουν οικισμοί και γενικά ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως στο πιο ευαίσθητο από αυτά που είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις», σημείωσε καταληκτικά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...