Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

3 tips για πλούσια και λαμπερά μαλλιά

Ημέρα:

spot_img

Κάθε φορά που βγαίνουμε από το κομμωτήριο νιώθοντας την αλλαγή στα μαλλιά μας δίνουμε την υπόσχεση στον εαυτό μας πως θα μάθουμε να τα περιποιούμαστε, ωστόσο πόσο συχνά τηρούμε αυτή μας την υπόσχεση; Αν θέλετε να έχετε πλούσια, λαμπερά μαλλιά με μεταξένια υφή αλλά δεν ξέρετε πως διαβάστε 3 tips που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας εύκολα και γρήγορα!

Περιορίστε τις συσκευές θερμότητας

Όλοι αγαπάμε το styling των μαλλιών και θέλουμε να έχουμε καλοχτενισμένα και όμορφα μαλλιά, όμως οι συσκευές θερμότητας όπως τα σίδερα, οι πρέσες και τα πιστολάκια προκαλούν ανεπανόρθωτη φθορά στα μαλλιά μας. Τα εργαλεία θερμότητας αφαιρούν όλη την υγρασία από την τρίχα και είναι υπεύθυνα για το σπάσιμό της και την ψαλίδα. Αποφύγετε το στέγνωμα σε νωπά μαλλιά καθώς οι τρίχες σας είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και αν είναι εντελώς απαραίτητο προτιμήστε επαγγελματικές συσκευές, π.χ. πιστολάκια PARLUX. Φυσικά μην ξεχνάτε να εφαρμόσετε θερμοπροστατευτικά spray στα μαλλιά σας πριν από την χρήση των συσκευών θερμότητας. Αυτή η κίνηση δεν θα σώσει τα μαλλιά σας, σίγουρα όμως θα μειώσει την φθορά τους.

Δώστε προσοχή στο χτένισμα

Το χτένισμα αποτελεί μια απλή καθημερινή συνήθεια της οποίας την σημασία δεν αντιλαμβανόμαστε συνήθως. Δώστε προσοχή στον τρόπο που χτενίζετε τα μαλλιά σας καθώς το χτένισμα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγειά των μαλλιών σας. Επενδύστε σε μια επαγγελματική χτένα με φαρδιά δόντια και αποφύγετε τις πλαστικές βούρτσες οι οποίες τραυματίζουν τις τρίχες σας. Προσπαθήστε να αλλάζετε την φορά που χτενίζετε τα μαλλιά σας και προσέξτε πολύ τις περιοχές των μαλλιών που έχουν κόμπους. Αν φοράτε τρέσες μαλλιών, τότε αναζητήστε εξειδικευμένες χτένες που υπάρχουν στο εμπόριο και θα σας βοηθήσουν να τις περιποιηθείτε χωρίς να τις καταστρέψετε.

Προσέξτε την διατροφή σας

Τα μαλλιά σας δεν γίνεται να είναι υγιή αν δεν είστε οι ίδιοι υγιείς. Η ποιότητα της τροφής που λαμβάνουμε και τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν οι τροφές είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των μαλλιών μας. Αν θέλετε λαμπερά μαλλιά με μεταξένια υφή τότε θα πρέπει να ακολουθήστε ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Καταναλώστε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το σουσάμι, τα ψάρια και το ελαιόλαδο και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας αρκετό νερό ημερησίως.

Τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εμφάνισής σας, δεν πρέπει λοιπόν να τα παραμελείτε. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές μας και νιώστε άμεσα την αλλαγή στα μαλλιά σας!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...