Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψεκασμοί και αντισηπτικά σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία

Ημέρα:

spot_img

Στην αναζήτηση εταιρείας, που θα προμηθεύσει τόσο το Αστικό όσο και το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας με ειδικά απολυμαντικά, με τα οποία θα ψεκάζονται καθημερινά τα λεωφορεία ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού, βρίσκονται οι δυο μεταφορικοί οργανισμοί, μετά και τις οδηγίες που έλαβαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (9/3). 

«Οι οδηγίες που μας δόθηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, είναι ότι θα πρέπει να γίνονται σχολαστικοί καθαρισμοί των λεωφορείων. Μετά από κάθε δρομολόγιο, θα πρέπει να έχουμε ειδικά απολυμαντικά υγρά σε σπρέι, με τα οποία θα ψεκάζουμε τις χειρολαβές, τις μεταλλικές επιφάνειες, τα κουμπιά των κουδουνιών, δηλαδή όλα τα σημεία στα οποία πιάνει ο επιβάτης», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Γιάννης Χαλεπιάδης.

Μόνο στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα, θα προχωρήσει η ειδική απολύμανση όλου του λεωφορείου κι όχι μόνο τα προαναφερθέντα σημεία εντός αυτού

 «Πρόκειται για ειδικά απολυμαντικά με υψηλό ποσοστό αλκοόλης, πάνω από 70%, που μέσα σε 30 δευτερόλεπτα στεγνώνουν κιόλας. Αυτά σε επίπεδο πρόληψης. Επίσης, μιλήσαμε και για ειδικές απολυμάνσεις σε όλο το λεωφορείο, αλλά μας είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ότι είναι νωρίς ακόμη, καθώς τα συνεργεία απολύμανσης είναι απασχολημένα σε άλλους χώρους. Πάντως σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα, μόνο τότε θα προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια. Για την ώρα μένουμε στην πρόληψη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Μέσα στην εβδομάδα πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει το θέμα και θα τα έχουμε προμηθευτεί…»

«Ήδη είμαστε σε επαφή με εταιρείες που διαθέτουν τα απαραίτητα απολυμαντικά και επειδή μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, καθώς πρόκειται για 41 λεωφορεία στο Αστικό και 150 στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., είναι φυσιολογικό ότι δεν μπορούμε να τις αγοράσουμε απλά από μια αποθήκη. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο, γιατί όλο αυτό το κοστολόγιο θα το επιβαρυνθούν οι εταιρείες μας. Δεν θα μας τα προμηθεύσει ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια. Μέσα στην εβδομάδα πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει το θέμα και θα τα έχουμε προμηθευτεί. Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση και με το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Γιάννης Χαλεπιάδης.

«Πρέπει να προστατέψουμε το προσωπικό μας, αλλά και τους επιβάτες και θα εφαρμόσουμε ό,τι μας ζητηθεί χωρίς καμιά διαμαρτυρία»

Παράλληλα, επισήμανε ότι το σφουγγάρισμα των λεωφορείων γινόταν και γίνεται σε καθημερινή βάση.

«Δεν είναι κάτι που είναι καινούργιο για εμάς. Απλά χρησιμοποιούσαμε καθημερινά απορρυπαντικά του εμπορίου και τώρα περνάμε στα πιο επαγγελματικά, όπως χλωρίνη ή σε απολυμαντικά με περιεκτικότητα άνω του 70% σε αλκοόλη. Πρέπει να προστατέψουμε το προσωπικό μας, αλλά και τους επιβάτες και θα εφαρμόσουμε ό,τι μας ζητηθεί χωρίς καμιά διαμαρτυρία», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Κάθε λεωφορείο θα έχει ένα μπουκάλι αντισηπτικό για τους οδηγούς, ώστε να απολυμαίνουν τα χέρια τους όταν σκίζουν με το χέρι τα εισιτήρια

Ερωτηθείς σχετικά με την προστασία του προσωπικού των Κ.Τ.Ε.Λ. και ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν απάντησε: «Η εγκύκλιος που αφορά συνολικά τις μεταφορές αναφέρει πολλά. Στο κομμάτι που μας αφορά θα μας ενημερώσει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος. Είμαστε σε αναμονή, αν και προφορικά έχουμε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Κάθε λεωφορείο για παράδειγμα θα έχει ένα μπουκάλι αντισηπτικό για τους οδηγούς, ώστε να απολυμαίνουν τα χέρια τους όταν σκίζουν με το χέρι τα εισιτήρια, ειδικά σε κάποια δρομολόγια όπως της Κηπούπολης, που γίνεται αυτό για να μη σταματά το λεωφορείο πολλή ώρα και παρακωλύουμε την κυκλοφορία».

«Με την πρόληψη μπορούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και να είμαστε όλοι προφυλαγμένοι»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για τον κορωνοϊό κι αν εν τέλει μπορεί να επιφέρει πλήγμα στις αστικές συγκοινωνίες, ο Γιάννης Χαλεπιάδης απάντησε: «Ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν. Θα πρέπει να σεβαστούμε τον ιό. Εμένα η φιλοσοφία μου είναι πρέπει να τον σεβόμαστε, δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Με την πρόληψη μπορούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και να είμαστε όλοι προφυλαγμένοι».

Επίσης τόσο σε στάσεις, όσο και εντός των λεωφορείων θα τοποθετηθούν ενημερωτικές αφίσες για τον κορωνοϊό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...