Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρήστος Παπαδόπουλος: Το μόνο ασφαλές σημείο είναι πλέον το σπίτι μας

Ημέρα:

spot_img

«Τα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν, αν οι πολίτες κατά πρώτον δεν αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και δεύτερον αν δεν λειτουργήσουν με την κοινή λογική σχετικά με το γιατί λαμβάνονται αυτά τα μέτρα. Το «μένουμε στο σπίτι» και η απόφαση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, βασίζονται στη λογική ότι όσο πιο πολύ μένω έξω, τόσο περισσότερο εκτίθεμαι κι εκθέτω και τους άλλους στον ιό».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας στον «Ενήμερο», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι εντός μιας ή το αργότερο δυο εβδομάδων, θα καταστεί σαφές αν τελικά ελέγχθηκε ή όχι η εξάπλωση του κορωνοϊού. «Μη θεωρήσει κανένας επειδή έχουν ληφθεί αυτά τα μέτρα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν 100%, ότι έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος…»

«Θα πρέπει ο καθένας μας να σκεφτεί ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλά με απαγορεύσεις, αλλά να σκεφτεί ότι κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι μπορεί να κολλήσει τον ιό και να τον μεταφέρει στο σπίτι του! Θα πει κανείς, δεν θα πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ, ναι θα πάμε, αλλά στον ελάχιστο δυνατό βαθμό και στο μικρότερο χρόνο, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής αυστηρά! Μη θεωρήσει κανένας  επειδή έχουν ληφθεί αυτά τα μέτρα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν 100%, ότι έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Εξακολουθεί να υφίσταται», τόνισε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Πλέον ο ιός υπάρχει στην κοινότητα, άρα θα πρέπει μόνοι μας να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας»

 Σε ερώτηση για το αν έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει την απόφαση για την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Νομίζω έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση, γιατί ως Έλληνες είμαστε απείθαρχοι. Όχι ότι αλλάζει πολύ η απαγόρευση σε σχέση με το «μένουμε στο σπίτι», το ίδιο είναι στην ουσία. Όμως η απαγόρευση δίνει έναν τόνο περισσότερο επιτακτικό, επιβολής, τήρησης του νόμου κλπ. Δεν εκθέτουμε τον εαυτό μας έξω, διότι υπάρχει κυκλοφορία του ιού παντού. Δεν επαναπαυόμαστε ούτε στους αριθμούς που ακούμε για τα νέα κρούσματα αν είναι ένα, πέντε ή είκοσι. Πλέον ο ιός υπάρχει στην κοινότητα, άρα θα πρέπει μόνοι μας να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας».

«Μετά την αναμενόμενη αύξηση, θα έχουμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε μετά από μια με δυο εβδομάδες κι εφόσον φυσικά τα μέτρα συνεχίσουν να τηρούνται ευλαβικά. Κρατάμε μικρό καλάθι όμως…»

Σε σχέση με το πότε πιστεύει ότι μπορεί να αποδώσουν τα μέτρα με επακόλουθο τον περιορισμό της πανδημίας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας σημείωσε: «Τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα αυξάνονται, γιατί συνεχίζει η μετάδοση του ιού μέσα στην οικογένεια πλέον. Τους εξωτερικούς χώρους τους κλείσαμε. Μέσα στην οικογένεια όμως η μετάδοση συνεχίζεται. Μετά την αναμενόμενη αύξηση, θα έχουμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε μετά από μια με δυο εβδομάδες κι εφόσον φυσικά τα μέτρα συνεχίσουν να τηρούνται ευλαβικά. Κρατάμε μικρό καλάθι όμως, μένει να το δούμε στην πράξη. Ο σκοπός είναι να καταφέρουμε το ένα άτομο να μολύνει λιγότερο από έναν, οπότε και η επιδημία θα αρχίσει να ελαττώνεται».

«Σε τοπικό επίπεδο καθημερινά και με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουμε επαφή με τηλεδιάσκεψη για να έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει και για να δίνουμε άμεσα λύση όπου προκύπτει κάποιο πρόβλημα»

Σε ερώτηση για το αν η ελληνική πολιτεία άργησε να λάβει μέτρα, αλλά και για το πως κινείται σε τοπικό επίπεδο ο μηχανισμός κατά του νέου ιού, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Όχι, δεν αργήσαμε. Απλά η δυσκολία είναι όταν λαμβάνεις ένα μέτρο να ξέρεις και πως θα το εφαρμόσεις. Σωστά εξαγγέλθηκαν λοιπόν τα μέτρα, αλλά στη χώρα μας κολλάμε στην εφαρμογή τους. Σε τοπικό επίπεδο καθημερινά και με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουμε επαφή με τηλεδιάσκεψη για να έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει και για να δίνουμε άμεσα λύση όπου προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Στην Καβάλα ειδικά, οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν από την αρχή κι αυτό είναι θετικό. Μιλούσαμε όλοι οι φορείς μεταξύ μας από την πρώτη στιγμή».

«Η ουσία είναι να μην έχουμε μεγάλο αριθμό που θα κατακλύσει το σύστημα υγείας, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει – Σε μία με δύο εβδομάδες θα μπορέσω να απαντήσω αν πάμε καλά – Να θεωρήσουμε όλοι ότι δυνητικά έχουμε τον ιό. Το μόνο ασφαλές σημείο είναι το σπίτι μας»

Τέλος, για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να μας ικανοποιεί το γεγονός ότι στην Π.Ε. Καβάλας έχει καταγραφεί επίσημα μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε: «Ακόμη κι όταν δεν είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα πάντα έλεγα ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα στην περιοχή μας, δεν το γνωρίζω, δεν το αποκλείω. Αυτό όμως δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι να μην έχουμε μεγάλο αριθμό που θα κατακλύσει το σύστημα υγείας, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει. Αυτό να προσέξουμε κι όχι ότι έχουμε ένα κρούσμα. Σε μία με δύο εβδομάδες θα μπορέσω να απαντήσω αν πάμε καλά. Σε αυτό το διάστημα θα φανεί. Η κίνηση είχε περιοριστεί μεμονωμένα κάποιοι δεν εφάρμοζαν το «μένουμε στο σπίτι» τώρα κι αυτοί θα αναγκαστούν να το κάνουν. Να θεωρήσουμε όλοι ότι δυνητικά έχουμε τον ιό. Το μόνο ασφαλές σημείο είναι το σπίτι μας».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...