Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα κρούσματα αυξάνονται, αλλά όχι οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου, δεν μεταφράζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αντίστοιχη αύξηση των νοσηλευομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε με έμφαση ότι η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη και σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει αυτή που έζησε η περιοχή μας τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020.

12 οι ασθενείς στην κλινική COVID19 του Γ.Ν.Κ. – Ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID19

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (19/2) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID19 του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν ένας μόνο ασθενής, ενώ αντίστοιχα στην κλινική COVID19, 12 ασθενείς.

«Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, θα ήθελα να τους πω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα που εφαρμόζουμε εδώ και έναν χρόνο πλέον. Κάνοντας αυτά τα απλά πράγματα που όλοι έχουμε μάθει θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τον ιό και τη δράση του. Ας τα κάνουμε λίγο διάστημα ακόμη. Όπως ακούμε και από τους ειδικούς θα έχουμε σύντομα χτίσει ένα τείχος προστασίας έναντι του ιού και σιγά σιγά θα βγούμε στο ξέφωτο. Στις αρχές Απριλίου θα έχουμε πετύχει ένα μεγάλο μέρος του στόχου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλειτσιώτης.

«Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Οι κλίνες που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι πάρα πολλές, ευτυχώς όμως δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό προς το παρόν…»

Παράλληλα, ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, στην περίπτωση που το επόμενο διάστημα δεν καταγραφεί μείωση κρουσμάτων κι άρα περισσότερη πίεση στο σύστημα υγείας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης απάντησε: «Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, αυτό είναι γεγονός. Οι κλίνες που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι πάρα πολλές, ευτυχώς όμως δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό προς το παρόν. Είμαστε σε εγρήγορση και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που εδώ και έναν χρόνο έχουν δώσει έναν δύσκολο και επίπονο αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό τα πήγαμε αρκετά καλά».

Ξεπέρασε τους 7.000 εμβολιασμούς η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας – Ακόμη περισσότεροι οι εμβολιασμοί από τον Μάρτιο

Όσον αφορά την πορεία του εμβολιασμού των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ, τόνισε ότι αυτός πραγματοποιείται απρόσκοπτα. Την Παρασκευή (19/2) μάλιστα ο αριθμός των συμπολιτών μας που εμβολιάστηκαν στην Π.Ε. Καβάλας, ξεπέρασε τους 7.000.

«Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιούμε δυο εμβόλια, της Pfizer και της Astra Zeneca, σε τρία διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα. Ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας μέχρι και σήμερα τηρείται απαρέγκλιτα και πηγαίνει πάρα πολύ καλά στο Νοσοκομείο μας. Όλοι όσοι έχουν καταθέσει αίτημα για να εμβολιαστούν έρχονται σχεδόν στο σύνολό τους. Πιστεύω ότι μέσα στον Μάρτιο θα λάβει την έγκριση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα εμβόλια τον ίδιο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός όσων εμβολιάζονται θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

12 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας την Παρασκευή – 5 στην Π.Ε. Θάσου

Να σημειωθεί τέλος ότι την Παρασκευή (19/2), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 12 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 5 στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών διαμορφώνεται στα 6 για την Π.Ε. Καβάλας και στα 2,14 για την Π.Ε. Θάσου. Όσον αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, στην Καβάλα ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται στα 9,61 και στη Θάσο στα 36,31 ο δεύτερος στη χώρα, μετά από την Π.Ε. Σύρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...