Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταθερότητα στον αριθμό νοσηλευομένων με covid στο Γ.Ν.Κ

Ημέρα:

spot_img

Συνεχίζεται η σταθερότητα στον αριθμό των νοσηλευομένων στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όχι μόνο δεν θα επαναληφθεί ο δύσκολος χειμώνας του 2020, αλλά θα υπάρξει ακόμη περαιτέρω κάμψη, μιας και γενικότερα οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν να υποχωρούν μέρα με τη μέρα.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, πέρα από τη σταθερότητα που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους αριθμούς των νοσηλευομένων, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός της αύξησης των εμβολιασμών πρώτης και τρίτης δόσης, γεγονός που οδηγεί στην απόφαση να ανοίξει μια ακόμη γραμμή εμβολιασμού στο Γ.Ν.Κ.

Στην κλινική COVID νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 31 ανεμβολίαστοι και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID 6, όλοι τους ανεμβολίαστοι

 «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι αριθμοί είναι σταθεροί στο νοσοκομείο μας, αν και ψηλά θα έλεγα. Στην κλινική COVID νοσηλεύονται 39 ασθενείς, εκ των οποίων οι 31 ανεμβολίαστοι και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID νοσηλεύονται 6 ασθενείς, όλοι τους ανεμβολίαστοι. Υπάρχει μέχρι ένα σημείο μια ικανοποίηση για το ότι οι αριθμοί παραμένουν σταθεροί, αλλά οπωσδήποτε θα θέλαμε να αρχίσουμε επιτέλους να έχουμε μια καθοδική πορεία. Όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουμε κάποια έξαρση και μάλλον δεν θα περάσουμε έναν αντίστοιχο χειμώνα με αυτόν του 2020, ο οποίος πραγματικά ήταν ένας Γολγοθάς για το νοσοκομείο μας με τριπλάσια νούμερα από τα σημερινά», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

 «Από τη Δευτέρα (15/12) θα είμαστε έτοιμοι και για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 5 – 11 ετών…»

 «Παράλληλα, αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι η καλή πορεία των εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουμε σχεδόν δεκαπλασιάσει τα νούμερα σε σχέση με δυο μήνες πριν. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχουμε προβλέψει να ανοίξει κι άλλη εμβολιαστική γραμμή και από τη Δευτέρα (15/12) θα είμαστε έτοιμοι και για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 5 – 11 ετών. Ο χώρος αυτός θα είναι μόνο για παιδιά και θα βρίσκεται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παιδίατρος. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε κι εδώ καλά», επισήμανε στη συνέχεια ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει ξεπεράσει το 70% των εμβολιασμένων, όσον αφορά στον ενήλικο πληθυσμό

 Ο κ. Κλειτσιώτης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει ξεπεράσει σε ποσοστό το 70% των εμβολιασμένων, όσον αφορά στον ενήλικο πληθυσμό.

«Πάμε αρκετά καλά και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε σταθερά τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι όσοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας, είναι διότι έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση εμβολιασμού τους και γι’ αυτό καλώ τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση, ώστε να κατοχυρωθούμε όσο το δυνατό καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...