Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σίσσυ Ρακιντζή: «Οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για φάρμακα που έχουν ανάγκη»

Ημέρα:

spot_img

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι φαρμακοποιοί της χώρας, αντιδρώντας έτσι σε όλα όσα προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Αμέσως διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

«Δεν υπολογίζουν ούτε τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων…»

Μετά την συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, το διοικητικό συμβούλιο συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα το μεσημέρι και να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί αύριο Σάββατο στην Αθήνα.

Στον «Ενήμερο» δηλώσεις έκανε για το θέμα η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή, η οποία τόνισε σχετικά: «Στην Ευρώπη δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων είναι οι φαρμακοποιοί. Επίσης, έχουμε παρεμβάσεις από τους ευρωπαίους φαρμακοποιούς που λένε ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι ο επιστήμονας φαρμακοποιός. Ήταν απαράδεκτο να μπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ως προαπαιτούμενο στο μνημόνιο και αυτό το καταγγέλλουμε. Από την άλλη είμασταν θετικοί τουλάχιστον ως προς το γερμανικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει 49% για τον κεφαλαιούχο και 51% για τον αδειούχο φαρμακοποιό. Δεν το δέχτηκαν ούτε αυτό, αν και ο κ. Ξανθός αρχικά ήταν θετικός, ξαφνικά κι αυτός υπάκουσε στο μεγάλο κεφάλαιο και γενικότερα στην βιομηχανία, χωρίς να υπολογίσει τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Από το 2009 υπάρχει απόφαση που λέει ότι ο φαρμακοποιός είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης του φαρμακείου, άσχετα αν θέλει να συμπεριλάβει μέσα στην επιχείρηση του κεφαλαιούχους».

«Οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για φάρμακα που έχουν ανάγκη»

«Αν και είμασταν υπ’ ατμόν, περιμέναμε την Κ.Υ.Α. που θα κινούνταν στο πλαίσιο της λογικής και της Ευρώπης, ώστε να μη μας επιβληθεί το αμερικάνικο μοντέλο. Όμως βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να μας ανακοινώσουν ότι η άδεια του φαρμακείου θα δίνεται πλέον και στον κεφαλαιούχο. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η αμερικάνικη βιομηχανία που έχει χρηματοδοτήσει τον χώρο της υγείας και θέλει να φέρει τα γενόσημα από Ισραήλ και Ινδία, τα οποία θα δίνει στους Έλληνες χωρίς να έχουν υποστεί έλεγχο! Οι πολίτες θα αποκτήσουν αμερικανικού τύπου υγεία, δηλαδή θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους αν θέλουν να βρίσκουν κάποια φάρμακα που έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά στην συνέχεια των δηλώσεών της στον «Ε», η πρόεδρος του Φ.Σ.Κ.

«Είναι τραγικό μια αριστερή κυβέρνηση να παραδίδει την υγεία στο κεφάλαιο…»

Η κ. Ρακιτζή χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι ξεπουλάει τα φαρμακεία, αλλά και την υγεία των ίδιων των πολιτών της χώρας!

«Με όλα αυτά, το σύστημα υγείας στην χώρα μας θα καταρρεύσει, θα παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν θα έχει κόστος η υγεία για το κράτος. Είχα ενημερώσει τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας ότι ούτε το υπουργείο Υγείας θα έχει πλέον λόγο, γιατί δεν θα χρηματοδοτεί την υγεία του ελληνικού κράτους. Η χρηματοδότηση θα γίνεται από το κεφάλαιο κι είναι τραγικό μια αριστερή κυβέρνηση να παραδίδει την υγεία στο κεφάλαιο! Ξεπουλάνε τα φαρμακεία, καταργούν μια μεσαία τάξη επιστημόνων που αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να την στηρίξει, μια τάξη που δεν έχει φοροδιαφύγει και ποτέ δεν έχει κάνει κακό στο κράτος, αντίθετα έχει υποστεί πολλά. Ξεπουλάνε την τάξη μας και 40.000 ανθρώπους τους πετάνε στον δρόμο κι από την άλλη, το χειρότερο για εμένα, είναι ότι ξεπουλάνε την υγεία των ίδιων των πολιτών», επισήμανε καταληκτικά η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...