Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι καταλληλότητας του νερού

Ημέρα:

spot_img

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που γίνονται σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την ιατρική σχολή του και το εργαστήριο υγιεινής, αναφορικά με την ποιότητα και καταλληλότητα του πόσιμου νερού.

«Έχουμε εκπονήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο ελέγχου όλων των περιοχών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σχετικά με τις παραμέτρους του πόσιμου νερού, της ποιότητας και της καταλληλότητας του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι έλεγχοι αυτοί είναι έκτακτοι και πραγματοποιούνται διαδοχικά κάθε εβδομάδα», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Γνωρίζουμε τις περιοχές μας και ποια προβλήματα υπάρχουν σε κάθε μια από αυτές. Εμείς κάνουμε ελέγχους παντού. Αν βρεθεί κάτι τυχαίο στη διάρκεια ενός ελέγχου η διαδικασία είναι γνωστή, δηλαδή συνεργασία με τους δήμους…»

«Οι έλεγχοι βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσής τους. Από εκεί και μετά για τα αποτελέσματα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Γνωρίζουμε τις περιοχές μας και ποια προβλήματα υπάρχουν σε κάθε μια από αυτές. Ξέρουμε ότι ανάλογα με την περιοχή υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Εμείς κάνουμε ελέγχους παντού. Πολλές φορές μπορεί να βρεθεί κάτι τυχαίο στη διάρκεια ενός ελέγχου. Από εκεί και μετά η διαδικασία είναι γνωστή, δηλαδή συνεργασία με τους δήμους που είναι αρμόδιοι για τον τακτικό έλεγχο του πόσιμου νερού», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η υπηρεσία μας λειτουργεί εποπτικά, καθώς αυτοί που κάνουν τακτικούς ελέγχους, σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι οι δήμοι»

«Το έχουμε κάνει με το αρσενικό παλαιότερα στον δήμο Παγγαίου, το έχουμε κάνει και με τα προβλήματα που ανέκυψαν στη Δ.Ε. Φιλίππων με τα νιτρικά κι όπου αλλού εντοπίσουμε πρόβλημα θα το κάνουμε, προκειμένου πάνω απ’ όλα να δίνονται λύσεις. Προς το παρόν αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα. Οι έλεγχοι αυτοί, επαναλαμβάνω, είναι έκτακτοι. Η υπηρεσία μας λειτουργεί εποπτικά, καθώς αυτοί που κάνουν τακτικούς ελέγχους, σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι οι δήμοι. Αν παρατηρηθεί οτιδήποτε διερευνούμε το που οφείλεται αυτό και σε συνεργασία με τους δήμους αναζητούμε λύσεις από κοινού με τις αρμόδιες Δ.Ε.Υ.Α.», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...