Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οικονομική ενίσχυση ζήτησε το Νοσοκομείο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φτάνει σχεδόν το 100%.

«Πραγματικά τα κόστη έχουν ανεβεί πάρα πολύ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα, αφού το υπουργείο θα μας βοηθήσει…»

«Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο επιπλέον χρηματοδότηση, γιατί οι καταναλώσεις είναι δυσβάσταχτες. Συγκριτικά με πέρυσι η αύξηση είναι σχεδόν 100%. Επομένως ζητήσαμε επιπλέον οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην πληρωμή των λογαριασμών μας. Στη διάρκεια του χειμώνα δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς λειτουργούσαμε κανονικά με την θερμοκρασία που ορίζει ο νόμος. Αυτό θα κάνουμε και τώρα το καλοκαίρι, βάσει όσων μας ζητήσει το υπουργείο για τους βαθμούς που θα δουλεύουν τα κλιματιστικά. Πραγματικά τα κόστη έχουν ανεβεί πάρα πολύ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα, αφού το υπουργείο θα μας βοηθήσει. Κάθε φορά που ζητάμε οικονομική ενίσχυση την έχουμε και τώρα θα ανταποκριθεί στο αίτημα μας», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Έχει αυξηθεί σημαντικά η κίνηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας τις τελευταίες ημέρες

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Κ., αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου τα πολλά ατυχήματα με μεγάλο αριθμό τραυματιών από οχήματα στα οποία επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες.

«Είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η κίνηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας τις τελευταίες ημέρες. Βρίσκομαι κάθε μέρα εκεί και εκτός από συμπολίτες μας, βλέπουμε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων που κάνουν τουρισμό στην περιοχή μας και ζητούν τη βοήθειά μας. Ανταποκρινόμαστε πάντα όπως οφείλουμε. Σε γενικές γραμμές όμως θέλω να πω ότι έχει αυξηθεί η κίνηση λόγω της θερινής περιόδου. Ειδικά η χειρουργική κλινική ανταποκρίνεται απόλυτα καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επεμβάσεις, επομένως αυτά τα δυόμιση χρόνια που δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας, σιγά σιγά επανερχόμαστε σε μια ροή πιο κανονική», επισήμανε ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλά τροχαία που σημειώνονται στην Π.Ε. Καβάλας με παράτυπους μετανάστες. Περιστατικά που μας δυσκολεύουν πάρα πολύ…»

 «Εκείνο που θέλω να σημειώσω με έμφαση όμως είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλά τροχαία που σημειώνονται στην Π.Ε. Καβάλας με παράτυπους μετανάστες. Περιστατικά που μας δυσκολεύουν πάρα πολύ, καθώς την τελευταία φορά νοσηλεύσαμε επτά άτομα στη χειρουργική κλινική μας. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα ατυχήματα που προκαλούν μεγάλο φόρτο στο νοσοκομείο μας. Δυσκολεύεται η εν γένει λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Μεγάλη αποκλιμάκωση της πανδημίας στην Π.Ε. Καβάλας – Μόλις τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στη κλινική COVID του Γ.Ν.Κ.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την εικόνα που επικρατεί στην παρούσα φάση στο Γ.Ν.Κ., ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι το τελευταίο εικοσαήμερο έχουμε μια πολύ μεγάλη αποκλιμάκωση. Τα περιστατικά που έρχονται με συμπτώματα είναι πολύ λίγα κι αυτά που χρειάζονται νοσηλεία ακόμη λιγότερα. Στην κλινική COVID νοσηλεύονται μόλις τρεις ασθενείς, αριθμός απόλυτα διαχειρίσιμος. Οι εισαγωγές πλέον είναι ελάχιστες κι αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας που εδώ και δυόμιση χρόνια έδωσαν έναν δύσκολο αγώνα πρέπει να πάρουν βαθιές ανάσες και επιτέλους να ξεκουραστούν λίγο, αν και είμαστε ένα περιφερειακό νοσοκομείο που δεν ασχολείται μόνο με περιστατικά COVID».

Άλλοι δυο μόνιμοι γιατροί ορκίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Γ.Ν.Κ. – «Μάχη» για να ενισχυθεί η Ουρολογική Κλινική

 Τέλος, όσον αφορά τις ελεύσεις νέων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ο κ. Κλειτσιώτης επισήμανε: «Την περασμένη εβδομάδα ορκίστηκαν δυο μόνιμοι γιατροί, ένας χειρουργός και μια αιματολόγος και για τη νέα προκήρυξη που βγαίνει εντός Ιουνίου πήραμε απόφαση να ζητήσουμε την άμεση προκήρυξη για θέσεις δύο ουρολόγων που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής που δυστυχώς υπολειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την νέα προκήρυξη και την πρόσληψη δυο μόνιμων γιατρών θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά από δυο χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις, ώστε να στελεχωθεί η κλινική που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο όγκο των ασθενών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...