Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιατρικός Σύλλογος: “Καμπανάκι” για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Ημέρα:

spot_img

Στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποείται από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9) ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας με θέμα της τον εμβολιασμό και τίτλο ”Εμβολιάζω – Σώζω”.

Για την πολύ σημαντική ημερίδα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής (20/9) στην αίθουσα ”Νικόλαος Μάρτης”, από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Κ. Χρήστο Παπαδόπουλο.

Κ. Αντωνιάδης: ”Σημαντικός ο ρόλος του εμβολιασμού στη ζωή όλων μας, καθώς μας εξασφαλίζει απέναντι σε θανατηφόρες ασθένειες…”

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ι.Σ.Κ. για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ενημερωτικής ημερίδας, υπογράμμισε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εμβολιασμού στη ζωή όλων μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητος, καθώς μας εξασφαλίζει απέναντι σε θανατηφόρες ασθένειες. Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για το ποια είναι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν, η ανάδειξη των οφελών από τον εμβολιασμό, καθώς και άμβλυνση των αμφισβητήσεων που υπάρχουν από αρκετούς συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια.

Α. Αντωνίου: ”Σε λίγο καιρό θα χτυπήσει την πόρτα μας ο ιός της εποχικής γρίπης και για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ειδικά όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες…”

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας δήλωσε ότι η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Σαββάτου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η ημερίδα αυτή να γίνει και στους τρεις άλλους δήμους της Π.Ε. Καβάλας.

Η κ. Αντωνίου σημείωσε ότι σε λίγο καιρό θα χτυπήσει την πόρτα μας ο ιός της εποχικής γρίπης και για αυτό υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ειδικά όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, είπε πως στην ημερίδα θα αναλυθεί ο ρόλος των εμβολίων και πως αυτά θωρακίζουν τον οργανισμό αναπτύσσοντας τα κατάλληλα αντισώματα για τις διάφορες ασθένειες, καθιστώντας σαφές ότι τα εμβόλια δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία, αλλά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου για να ενημερωθούν σωστά, αλλά και να καταθέσουν τις απορίες τους στους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Χ. Παπαδόπουλος: ”Τα εμβόλια έπεσαν θύματα της επιτυχίας τους…”

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, αφού χαιρέτισε την προσπάθεια της κ. Αντωνίου και του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι γιατροί με το να υποστηρίζουν την ανάγκη για εμβολιασμό δεν προωθούν φάρμακα, αλλά ασφάλεια στους πολίτες και σωτηρία από ασθένειες.

Όπως τόνισε οι φόβοι που υπάρχουν πρέπει να αμβλυνθούν, συμπληρώνοντας ότι το μεγαλύτερο όπλο της επιστήμης αυτή τη στιγμή είναι τα εμβόλια, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, έπεσαν θύματα της επιτυχίας τους. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά στην προάσπιση του κοινωνικού συνόλου, επαναλαμβάνοντας ότι τα εμβόλια είναι πραγματικά ένας τοίχος απέναντι στην εξάπλωση των ασθενειών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...