Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ωστόσο θέλω να τονίσω με έμφαση ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας είναι απόλυτα διαχειρίσιμη μέχρι στιγμής».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφαση να ανοίξει και η δεύτερη κλινική covid στον 3ο όροφο του Γ.Ν.Κ., αλλά και στην πορεία των εμβολιασμών.

Στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονται 40 ασθενείς, οι 15 εκ των οποίων από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Αντίστοιχα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας οι ασθενείς έχουν φτάσει πλέον τους 5

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κλειτσιώτης, στο Νοσοκομείο Καβάλας και στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονται 40 ασθενείς, οι 15 εκ των οποίων από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Αντίστοιχα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας οι ασθενείς έχουν φτάσει πλέον τους 5.

«Ευτυχώς, τα κρούσματα που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση για την περιοχή μας ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν μεταφράζονται σε μεγάλο βαθμό σε εισαγωγές στο Νοσοκομείο μας, παρά την μικρή αύξηση που παρατηρούμε τελευταία. Από τη Δευτέρα (5/4) που μας πέρασε ανοίξαμε και τον 3ο όροφο. Οι κλίνες στον 5ο όροφο ήταν 43 κι ανοίξαμε μια ακόμη κλινική με 36 κλίνες, ώστε να είμαστε πιο άνετα και οι γιατροί και νοσηλευτές να μην έχουν μεγάλη πίεση σε έναν μόνο χώρο. Επομένως θα έλεγα ότι ελέγχουμε απόλυτα την κατάσταση στην παρούσα φάση τουλάχιστον», σημείωσε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Σε καθημερινή βάση στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιούνται πάνω από 250 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα, περισσότερα από 800»

Παράλληλα, ο κ. Κλειτσιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Σε καθημερινή βάση στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιούνται πάνω από 250 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα, περισσότερα από 800. Είναι πολύ καλοί αριθμοί, μας ικανοποιούν και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα που θα διατεθεί προς χρήση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα πραγματοποιούνται ακόμη περισσότεροι εμβολιασμοί. Χτίζουμε σιγά σιγά το πολύτιμο τείχος ανοσίας κατά του ιού με τα εμβόλια, τα οποία αποτελούν και τη μοναδική λύση απέναντι του».

«Στο Νοσοκομείο μας κάνουμε καθημερινά πάνω από 100 εμβόλια της Astra Zeneca. Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις, αλλά αυτές είναι λίγες…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca και το αν υπάρχουν ακυρώσεις ραντεβού στην Π.Ε. Καβάλας, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. απάντησε: «Είναι γεγονός ότι έχει γίνει πολλή συζήτηση το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ότι στο Νοσοκομείο μας κάνουμε καθημερινά πάνω από 100 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας. Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις, αλλά αυτές είναι λίγες. Φυσικά όσες δόσεις ακυρώνονται αναπληρώνονται με άλλους συμπολίτες μας που περιμένουν στη σειρά. Γενικά, όπως μας λένε και οι ειδικοί, το εν λόγω εμβόλιο είναι ασφαλές και οι όποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος το εμβόλιο και να κολλήσει κορωνοϊό».

«Είχαμε σαν σκέψη να ξεκινήσουμε τις λοιπές λειτουργίες του Νοσοκομείου (τακτικά ιατρεία, χειρουργεία κλπ.) στις 19 Απριλίου, αλλά δυστυχώς η έξαρση των τελευταίων ημερών μας αναγκάζει να πάμε μετά το Πάσχα»

 «Γενικότερα πάντως τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τα πήγαμε αρκετά καλά, ωστόσο ο Απρίλιος είναι ένας από τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας για εμάς. Πιστεύω όμως, απ’ όσα συζητώ και με τους γιατρούς μας, θα είναι η τελευταία δυσκολία αυτή που βιώνουμε, καθώς οι εμβολιασμοί προχωράνε με ταχύ ρυθμό, θα αλλάξει και ο καιρός από εδώ και πέρα, οπότε σιγά σιγά θα απεγκλωβιστούμε από όλη αυτή τη δυσκολία που περνάμε τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο. Είχαμε σαν σκέψη να ξεκινήσουμε τις λοιπές λειτουργίες του Νοσοκομείου (τακτικά ιατρεία, χειρουργεία κλπ.) στις 19 Απριλίου, αλλά δυστυχώς η έξαρση των τελευταίων ημερών μας αναγκάζει να πάμε μετά το Πάσχα», συμπλήρωσε ακόμη ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Κανένας πρόσφυγας από τη δομή του «Ασημακοπούλου» δεν νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Κ.

Καταληκτικά, αναφερόμενος στη συρροή κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου», ο κ. Κλειτσιώτης επισήμανε: «Όντως υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα στη δομή, αλλά το καλό είναι ότι δεν νοσηλεύεται κανείς στο Νοσοκομείο μας. Μιλώ τακτικά με τον διοικητή της δομής τον κ. Ρέμο για ό,τι χρειάζονται από εμάς. Οι θετικοί στον ιό απομονώνονται και το περνάνε εκεί πολύ ελαφρά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...