Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΓΕΣΥΚ: Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο της Καβάλας σαν μπαλαντέρ

Ημέρα:

spot_img

Από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29/01/22, όπου χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επικοινωνία με τους Γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας αποφασίστηκε -ερήμην τους- από τις Διοικήσεις του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου Δράμας και του Νοσοκομείου Καβάλας, όλα τα ύποπτα και θετικά στον Covid 19 περιστατικά του Νομού Δράμας να διακομίζονται για εξέταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Καβάλας. Σύμφωνα με την απόφαση το Νοσοκομείο Δράμας δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει γιατί είχε να διαχειριστεί τα θετικά στον Covid περιστατικά ενός ιδρύματος του Νομού.

Αρχικά θεωρούμε απαράδεκτο το να διακομίζονται ασθενείς βαρέως πάσχοντες έως και 50 χιλιόμετρα απόσταση  απλά και μόνο για να εξεταστούν. Επίσης δεν υπήρξε συνεννόηση ώστε να οργανωθεί έγκαιρα Ιατρικά και Νοσηλευτικά η αντιμετώπισή τους από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς και η πιθανή νοσηλεία τους ή και επιστροφή στο Νομό τους. Το ότι τελικά λόγω αντιδράσεων αναζητήθηκαν πιο ρεαλιστικές λύσεις και η απόφαση δεν εκτελέστηκε, δεν αναιρεί το λανθασμένο σκεπτικό της.

Τα παραπάνω γεγονότα καταδεικνύουν την αντιμετώπιση του Νοσοκομείου μας από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια διαχρονικά σαν το μπαλαντέρ που θα το χρησιμοποιήσουμε στα δύσκολα, είτε για να τραβήξουμε Αναισθησιολόγους, γιατρούς ΜΕΘ και λοιπές Ειδικότητες και να τους στείλουμε αριστερά και δεξιά να εφημερεύουν, είτε για να εξοντώσουμε εργασιακά τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των κλινικών Covid όλων των Ειδικοτήτων προκειμένου να εξετάσουν ή και να νοσηλεύσουν περιστατικά Covid και μη των όμορων νομών. Είναι μια λανθασμένη νοοτροπία που πάντα ζητά από το Νοσοκομείο Καβάλας και ποτέ δε δίνει τίποτε αντίστοιχο με το μέγεθος και το ρόλο του, και πρέπει να σταματήσει.

Επιτέλους ας αφήσουμε το Νοσοκομείο να επιτελέσει το έργο του με γιατρούς που δεν θα είναι γυρολόγοι στους γειτονικούς νομούς, με γιατρούς που δε θα εξετάζουν και θα νοσηλεύουν περιστατικά τριών νομών. Ας φροντίσουμε το Νοσοκομείο μας να συμπληρώσει άμεσα με προσλήψεις τον απαραίτητο αριθμό Γιατρών και Νοσηλευτών που χρειάζονται για να παράσχουν ποιοτικότερες παροχές υγείας χωρίς να βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς επαγγελματικής εξουθένωσης. Ας φροντίσει η Υγειονομική Περιφέρεια να στηρίξει με ρεαλισμό και τα γειτονικά μας Νοσοκομεία.

Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει η Διοίκηση να είναι μαζί μας και όχι απέναντι, και οι αναφορές περί αντισυναδελφικής συμπεριφοράς γιατρών της πρώτης γραμμής, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον άστοχες.

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                          Βέλκου Ζωγραφιά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...