Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων covid

Αλέξης Πολίτης:Επιτυχία που δεν είχαμε τοπικά lockdown, όσο πρυτανεύει η φωνή της λογικής νομίζω ότι θα πείθονται περισσότεροι να εμβολιαστούν

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ύφεση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και γενικότερα σταθεροποίηση της κατάστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για το επόμενο διάστημα, «βλέπει» ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι σταθερή και παρά τη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές του Αυγούστου, αυτή δεν συνοδεύτηκε με έκρηξη κρουσμάτων, στον βαθμό που ίσως πολλοί φοβόντουσαν», επισημαίνει αρχικά στα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ι.Σ.Κ.

«Πραγματικά πετύχαμε, καθώς δεν είχαμε τοπικά lockdown. Ναι, υπήρξε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο, αναμενόμενη μεν, στο όριο του απόλυτα διαχειρίσιμου δε…»

«Νομίζω πως θα έχουμε ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα στην Π.Ε. Καβάλας. Μην ξεχνάμε, πέρα από τους συμπολίτες μας που ταξίδεψαν σε άλλες περιοχές, δεχθήκαμε σε Καβάλα και Θάσο χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και πολλούς Έλληνες. Είχαμε ένα περίφημο τουριστικά καλοκαίρι, το οποίο δεν συνδυάστηκε με εκτόξευση των κρουσμάτων, στον βαθμό που πολλοί πίστευαν. Αυτό είναι θετικό και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους, που όπως φάνηκε σε γενικές γραμμές πρόσεξαν και τήρησαν τα μέτρα. Πραγματικά πετύχαμε, καθώς δεν είχαμε τοπικά lock down. Ναι, υπήρξε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο, αναμενόμενη μεν, στο όριο του απόλυτα διαχειρίσιμου δε. Είχα πει ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν πολύ καλύτερο του 2020, ήταν ξεκάθαρα και νομίζω ότι το επόμενο θα είναι ακόμη καλύτερο από το φετινό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πολίτης.

«Ενόψει του φθινοπώρου και της επιστροφής μας σε κλειστούς χώρους, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και της μεταδοτικότητας της, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους με αυστηρή τήρηση των μέτρων…»

Παράλληλα, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας υπογραμμίζει με έμφαση, ότι ενόψει του φθινοπώρου και της επιστροφής μας σε κλειστούς χώρους, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και της μεταδοτικότητας της, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Συμπληρώνει δε ότι το σύστημα υγείας γενικότερα μπορεί να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο κύμα, που όπως όμως σημειώνει δεν μας αξίζει να το ζήσουμε.

Κληθείς δε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες ανεμβολίαστων υγειονομικών που τίθενται πλέον σε αναστολή, ο κ. Πολίτης αναφέρει: «Αν εξαιρέσουμε τους αρνητές που είναι λίγοι, οι υπόλοιποι είναι συμπολίτες μας που έχουν φοβίες. Μπορούν να πειστούν με συζήτηση κι όχι με ακρότητες. Οι ψύχραιμες φωνές πρέπει να κυριαρχήσουν εφεξής. Δεν τα πάμε άσχημα στο κομμάτι των εμβολιασμών, καθώς πλησιάζουμε το 60% των πλήρως εμβολιασμένων, στο οποίο αν αθροίσουμε και όσους νόσησαν προκύπτει ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μια τρίτης δόσης σε κάποιες ευπαθείς ομάδες ή σε υγειονομικούς ενδεχομένως, νομίζω πως δεν θα αργήσει».

«Όσο πρυτανεύει η φωνή της λογικής νομίζω ότι θα πείθονται περισσότεροι συμπολίτες μας. Δεν χρειάζεται ούτε αντιπαράθεση, ούτε διχασμός. Πρέπει να ενώνουμε όλοι – Καμία ανησυχίας, προς το παρόν, για τη μετάλλαξη Mu»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί την 13η Σεπτεμβρίου μια κομβική ημερομηνία, λόγω του ανοίγματος των σχολείων και των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, απαντά: «Όχι δεν το πιστεύω αυτό, δεν είναι μια ημερομηνία ορόσημο η 13η Σεπτεμβρίου που θα οδηγήσει ανθρώπους στο να εμβολιαστούν ή όχι. Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Όσο πρυτανεύει η φωνή της λογικής νομίζω ότι θα πείθονται περισσότεροι συμπολίτες μας. Δεν χρειάζεται ούτε αντιπαράθεση, ούτε διχασμός. Πρέπει να ενώνουμε όλοι.

Σχετικά με το αν πρέπει να μας ανησυχεί η μετάλλαξη Mu για την οποία έγινε πολύς λόγος την 1η Σεπτεμβρίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Αλέξης Πολίτης τονίζει: «Για τη νέα μετάλλαξη θα φανεί στο μέλλον. Στην παρούσα φάση δεν μας τρομάζει κι αυτό επειδή προέκυψαν κι άλλες μεταλλάξεις. Αυτές κατά τον Π.Ο.Υ. είναι μεταλλάξεις ενδιαφέροντος κι όχι ανησυχίας όπως είναι η Δέλτα. Υπάρχει μια ιεράρχηση σε αυτές. Τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί. Για την ώρα δεν πρέπει να ανησυχούμε».

spot_img

Διαφημίσεις