Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

«Φρένο» σε δεύτερη κλινική Covid στο ΓΝΚ βάζουν οι αναστολές εργασίας

Ντίνος Κλειτσιώτης: Εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν τα κενά σε διοικητικό προσωπικό και καθαρίστριες, θα συνεχιστεί όμως το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη νοσηλευτικού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης δεύτερης κλινικής COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, λόγω έλλειψης προσωπικού, η οποία προέκυψε από την αναστολή εργασίας 48 νοσηλευτριών, που δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν.

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης. Ως εκ τούτου η κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας είναι οριακή, καθώς οι κλίνες που είναι πλήρως ανεπτυγμένες στην COVID κλινική είναι 43, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα όταν αυτές γεμίσουν, ασθενείς με COVID να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή της Αλεξανδρούπολης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καλυφθούν τα κενά σε διοικητικό προσωπικό και καθαρίστριες – Θα συνεχιστεί όμως το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού

«Δυστυχώς, συνεχίζει να λειτουργεί οριακά το Γ.Ν.Κ. με μια κλινική COVID. O 3ος όροφος που είχε εκκενωθεί για να λειτουργήσει η δεύτερη κλινική COVID με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όπως είναι γνωστό 48 νοσηλεύτριες βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πέραν από 4, από τις 25 που μας έστειλε το υπουργείο Υγείας με σύμβαση ενός έτους. Είμαστε σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο για το πως θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε αυτά τα κενά. Όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό και τις καθαρίστριες, εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα προσληφθούν τα άτομα που λείπουν. Το τεράστιο πρόβλημα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την κατάσταση. Το υπουργείο έστειλε άτομα που δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίθηκαν. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

39 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική COVID, 6 στην Μ.Ε.Θ. – Σε 87 τεστ που έκανε τη Δευτέρα το Γ.Ν.Κ. προέκυψαν 12 θετικά

Συνολικά στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας (4/10) νοσηλεύονταν 39 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, οι ασθενείς ανέρχονται στους 6.

Την Δευτέρα επίσης στο Γ.Ν.Κ. διενεργήθηκαν 87 τεστ, εκ των οποίων θετικά βρέθηκαν τα 12 (όλοι ανεμβολίαστοι).

«Τις τελευταίες 20 ημέρες τα περιστατικά που νοσηλεύουμε στο νοσοκομείο μας κυμαίνονται λίγο κάτω ή λίγο πάνω από τα 40. Παρά το ότι στην Π.Ε. Καβάλας τα κρούσματα έχουν κάπως σταθεροποιηθεί, δυστυχώς στις Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης τα περιστατικά είναι πολλά και χρειάζεται να νοσηλεύουμε και από εκεί ασθενείς στο νοσοκομείο μας. Γι’ αυτό θ’ αναγκαστούμε αν πληρωθούν και οι 43 κλίνες να στέλνουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στην Θεσσαλονίκη», σημείωσε στη συνέχεια ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Δεν είναι προτροπή μόνο δική μου να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά των γιατρών του νοσοκομείου μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε τον περσινό χειμώνα και τον Γολγοθά που περάσαμε…»

Παράλληλα, για άλλη μια φορά ο Ντίνος Κλειτσιώτης τόνισε ότι η μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει είναι ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

«Δεν είναι προτροπή μόνο δική μου να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά των γιατρών του νοσοκομείου μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε τον περσινό χειμώνα και τον Γολγοθά που περάσαμε, ειδικά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τότε δεν είχαμε το όπλο που έχουμε σήμερα και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο. Ο ρυθμός του εμβολιασμού στην περιοχή μας είναι χαμηλός, σε σχέση με Μάιο και Ιούνιο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις