Σάββατο, Μάι 8, 2021

Το Νοσοκομείο της Καβάλας επιστρέφει στην κανονικότητα

Περίπου 500 δείγματα εξετάστηκαν από την αρχή της πανδημίας, μόλις τρία ήταν θετικά στον κορωνοϊό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στο 30% της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, επαναλειτουργούν εδώ και πέντε ημέρες τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ η προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2019.

Τα παραπάνω στοιχεία παραθέτει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας, όσον αφορά την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μετά από κάθε επίσκεψη ασθενούς, γίνεται αερισμός και απολύμανση του γραφείου του γιατρού. Τα μέτρα τηρούνται από όλους…»

«Από την περασμένη Δευτέρα (11/5) έχουμε επιστρέψει σε σχέση με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε μιας μορφής κανονικότητα, όχι όμως στην απόλυτη κανονικότητα, αλλά στο 30% του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι. Αυτές είναι οι οδηγίες που έχουμε λάβει από το υπουργείο Υγείας και αυτό γιατί πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ μετά από κάθε επίσκεψη ασθενούς, γίνεται αερισμός και απολύμανση του γραφείου του γιατρού και γι’ αυτό λειτουργούμε σε αυτό το ποσοστό των προγραμματισμένων εξωτερικών ιατρείων. Τα μέτρα τηρούνται από όλους, οι εξεταζόμενοι έρχονται στην ώρα τους, ένα τέταρτο πριν από το ραντεβού τους, φορούν τη μάσκα τους, ενώ μόλις τελειώσει η εξέταση είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν αμέσως από τον χώρο του νοσοκομείου. Από τη μεριά μας έχουμε διαμορφώσει το σαλόνι των εξωτερικών ιατρείων με κενές θέσεις για αποφυγή συγχρωτισμού και νομίζω τα πάμε αρκετά καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Στον προεγχειρητικό έλεγχο κι όπου απαιτείται ολική νάρκωση θα γίνεται το τεστ του COVID 19. Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το τεστ για όσους πηγαίνουν από το νοσοκομείο μας σε γηροκομεία, σε κέντρα αποκατάστασης και ιδιωτικές κλινικές»

Αναφορικά με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων, ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογραμμίζει: «Ξεκινήσαμε και τα τακτικά χειρουργεία, όχι φυσικά με τη συχνότητα του παρελθόντος, αλλά της νέας πραγματικότητας. Πρέπει να τονίσουμε ότι στον προεγχειρητικό έλεγχο κι όπου απαιτείται ολική νάρκωση θα γίνεται το τεστ του COVID 19. Στα υπόλοιπα χειρουργεία που δεν απαιτείται ολική νάρκωση δεν θα γίνεται το συγκεκριμένο τεστ. Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το τεστ για όσους πηγαίνουν από το νοσοκομείο μας σε γηροκομεία, σε κέντρα αποκατάστασης και ιδιωτικές κλινικές. Το τεστ αυτό το κάνουμε δωρεάν όπως είμαστε υποχρεωμένοι».

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το νοσοκομείο Καβάλας παρέχει δευτεροβάθμια περίθαλψη. Θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στα Κέντρα Υγείας κι από εκεί αν κριθεί, τότε και μόνο τότε, να έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας»

Σε σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης δηλώνει: «Στο τμήμα με τα επείγοντα περιστατικά είμαστε 50% κάτω σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά την προσέλευση. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το νοσοκομείο Καβάλας παρέχει δευτεροβάθμια περίθαλψη. Θα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στα Κέντρα Υγείας κι από εκεί αν κριθεί, τότε και μόνο τότε, να έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Όχι ότι δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε, αλλά αφού περάσουν από την πρωτοβάθμια περίθαλψη μετά να έρχονται σε εμάς, ώστε και καλύτερες υπηρεσίες να προσφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά χρειάζονται το νοσοκομείο και να μη δημιουργούνται στα επείγοντα ουρές και μεγάλος συγχρωτισμός».

Περίπου 500 δείγματα εξετάστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από την αρχή της πανδημίας – Τρία μόλις ήταν θετικά στον ιό – Έχουν μειωθεί αισθητά τα ληφθέντα δείγματα

Τέλος, αναφορικά με την εικόνα που υπάρχει σε σχέση με τα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά κι αν έχει μειωθεί ο αριθμός αυτών, ο κ. Κλειτσιώτης επισημαίνει: «Εδώ και πολύ καιρό είμαστε από τα λίγα νοσοκομεία πανελλαδικά που κάνουμε το τεστ για τον COVID 19. Καταφέραμε και οργανωθήκαμε πολύ γρήγορα, κάναμε το εργαστήριο και είμαστε σε θέση να εξετάζουμε σε ημερήσια βάση 20 δείγματα. Γενικά τα πήγαμε καλά ως χώρα, αλλά κι εμείς στην περιοχή μας. Στο νοσοκομείο μας φτάσαμε να έχουμε ελέγξει περίπου 500 δείγματα από την αρχή της πανδημίας κι είχαμε μόνο 3 θετικά, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας. Έχουν μειωθεί αισθητά πάντως τα ληφθέντα δείγματα, αυτό είναι γεγονός».

Διαφημίσεις