Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Τάσεις σταθεροποίησης των κρουσμάτων covid στην Π.Ε. Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: Και οι 12 κλίνες Μ.Ε.Θ. - COVID είναι πλήρεις, άρχισε να κουράζεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τάσεις σταθεροποίησης, όσον αφορά τις εισαγωγές και τα εξιτήρια σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, παρουσιάζονται τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Αυτή η ισορροπία εισαγωγών – εξιτηρίων μεταφράζεται ως εξής: σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες, 7 άτομα εισάγονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κι αντίστοιχα 7 λαμβάνουν εξιτήριο από αυτό.

56 κλίνες παραμένουν κενές στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

«Είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί μέχρι ένα σημείο», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι οι διαθέσιμες κλίνες στην κλινική covid του Γ.Ν.Κ. ανέρχονται στις 56, αφού από τις συνολικά 160 που έχουν αναπτυχθεί, οι 104 είναι κατειλημμένες (απόγευμα Παρασκευής 20/11).

Οι περισσότεροι από τους 104 ασθενείς προέρχονται από όλη την Π.Ε. Καβάλας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι από χωριά της Π.Ε. Δράμας, όπως από το Δοξάτο και τον Άγιο Αθανάσιο.

«Άρχισε να κουράζεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», τονίζει ο Ντίνος Κλειτσιώτης

«Εκεί όμως που έχουμε τεράστιο πρόβλημα είναι η κούραση που παρουσιάζεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Άρχισαν να κουράζονται! Είναι πολύ επίπονο να είσαι ώρες ολόκληρες με τα μέσα ατομικής προστασίας που απαιτούνται, μάσκες, φόρμες ολόσωμες, γάντια κλπ. Για πολλοστή φορά θέλω να τους δώσω τα εύσημα μου, να πω πολλά μπράβο σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που πραγματικά αυτό το διάστημα έχουν δώσει και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ελπίζουμε, λόγω των μέτρων που είναι σε ισχύ, να έχουμε από την επόμενη εβδομάδα καθοδική τάση στην κίνηση του ιού στην περιοχή μας», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Κλειτσιώτης.

«Και οι 12 κλίνες Μ.Ε.Θ. – COVID είναι πλήρεις. Δυστυχώς δεν προλαβαίνει να αδειάσει μια κλίνη κι αυτή πληρώνεται άμεσα με άλλο περιστατικό. Από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ. – COVID, οι μισοί προέρχονται από την Π.Ε. Καβάλας»

Σε σχέση με τις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που προορίζονται αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, ο Ντίνος Κλειτσιώτης ανέφερε ότι δυστυχώς αυτές είναι πλήρεις εδώ και μέρες.

«Και οι 12 κλίνες Μ.Ε.Θ. – COVID είναι πλήρεις. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνει να αδειάσει μια κλίνη κι αυτή πληρώνεται άμεσα με άλλο περιστατικό. Από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ. – COVID, οι μισοί προέρχονται από την Π.Ε. Καβάλας και οι άλλοι μισοί από άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Θέλω να πω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διευθύντρια και όλο το προσωπικό της Μ.Ε.Θ. Έχουν δοθεί ήδη έξι εξιτήρια από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι αυτό είναι ένας άθλος», δήλωσε καταληκτικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις