Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή κ. Θωμά Αγγελόπουλο γίνονται εμβολιασμοί και το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί πάνε πάρα πολύ καλά. Είχαμε 4 εμβολιαστικές γραμμές, με 250-300 εμβόλια ημερησίως. Κι όπως είπε και ο υπουργός πάμε πολύ καλά. Τη βδομάδα που θα διανύσουμε υπάρχει μία κάμψη που πιθανώς οφείλεται στο ότι το εμβόλιο της Johnson δίνει τη δυνατότητα να το έχουν τα νομαρχιακά νοσοκομεία και πολλοί άνθρωποι που ερχόντουσαν εκτός νησιού θα κλείνουν ραντεβού στον τόπο τους.

Εμβολιασμοί γίνονται και το Σαββατοκύριακο κι από προχθές λειτούργησε και η εμβολιαστική γραμμή της Pfizer και Κυριακή. Γίνονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα είναι και στις 21 του μήνα και στην πρώτη Κυριακή του Ιουλίου. Θα προχωρήσουμε ανάλογα με τη ζήτηση.

Έρχονται στη Θάσο για να εμβολιαστούν κι από άλλες περιοχές, Καβάλα, Ξάνθη, Χρυσούπολη, μέχρι κι από Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Έβρο. Κι αυτό διότι τα εμβόλια της Johnson τα έχουν τα νησιά, δεν υπήρχαν αλλού κι ερχόντουσαν εδώ όσοι θέλουν το μονοδοσικό εμβόλιο. Αλλά και για το εμβόλιο της Pfizer έκλειναν ραντεβού κι ερχόντουσαν στη Θάσο».

Ο κ. Αγγελόπουλος πρόσθεσε ότι «υπάρχει προθυμία και από τους ντόπιους κι έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Λόγω αυτής της ιδιόρρυθμης κατάστασης όμως, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς σε τι ποσοστό τα εμβόλια αφορούν μόνο κατοίκους της Θάσου. Λογικά θα είναι γύρω στο 40% με 50%. Περιμένουμε την καινούργια τουριστική περίοδο και πρέπει να προσέχουμε για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων».

spot_img

Διαφημίσεις