Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Στην Καβάλα η πρώτη διακομιδή ασθενούς με COVID-19 από την Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από την Θεσσαλονίκη στο νοσοκομείο της Καβάλας. Ήταν η πρώτη διακομιδή, η οποία έγινε το πρωί της Κυριακής καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Γιώργο Κοντός επιλέχθηκε η συγκεκριμένη η λύση καθώς η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν ελεγχόμενη, Άλλη μία διακομιδή προγραμματίστηκε να γίνει στις Σέρρες, ωστόσο την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση και το περιστατικό εξυπηρετήθηκε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες ανοίγουν νέες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης, μετατρέποντας και χειρουργεία και κλινικές σε Covid-κρεβάτια.

Την Κυριακή στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

spot_img

Διαφημίσεις