Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Σε ρυθμούς προ κορωνοϊού επιστρέφει το Νοσοκομείο της Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Στην καλή αυτή εξέλιξη έχουν συντελέσει φυσικά τα πολλά εμβόλια, σύντομα θα φτάσουμε τα 100.000 «τσιμπήματα» σε όλη την Π.Ε. Καβάλας

Ακολούθησε μας

Μόλις δύο ασθενείς από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ένας από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, νοσηλεύονται στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ., ενώ ένας ασθενής από την Π.Ε. Ξάνθης νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. COVID.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, το τελευταίο δεκαήμερο, πέραν του μικρού αριθμού των νοσηλευομένων, ελάχιστα είναι και τα «ύποπτα» περιστατικά κορωνοϊού που φτάνουν στο Γ.Ν.Κ. προς εξέταση, σε αντίθεση φυσικά με ό,τι συνέβαινε στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

«Στην καλή αυτή εξέλιξη έχουν συντελέσει φυσικά τα πολλά εμβόλια που γίνονται και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας…»

 «Είναι γεγονός ότι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί πάρα πολύ. Περάσαμε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές για 15 μήνες, όμως μπαίνουμε σε μια καλύτερη σαφώς περίοδο. Στην καλή αυτή εξέλιξη έχουν συντελέσει φυσικά τα πολλά εμβόλια που γίνονται και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σε καθημερινή βάση μόνο στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιούμε περισσότερους από 300 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά στην Π.Ε. ξεπερνάμε τους 1.000. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτούς τους αριθμούς και σε λίγο καιρό θα φτάσουμε τα 100.000 «τσιμπήματα» σε όλη την Π.Ε. Καβάλας», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σταματήσει αυτή η καλή ροή των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία, καθώς τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες…»

Παράλληλα, ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε με έμφαση ότι «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σταματήσει αυτή η καλή ροή των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία, καθώς τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι πλατφόρμες είναι ανοιχτές και προτρέπω και συμβουλεύω στους συμπολίτες μας που το σκέφτονται ακόμη ή διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, να σπεύσουν να το κάνουν. Όλοι οι έγκριτοι ειδικοί μας λένε ότι αν προκύψει ένα τέταρτο πανδημικό κύμα, αυτό θα επηρεάσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Άλλωστε όσοι κλείνουν τώρα το ραντεβού τους δεν αργούν να κάνουν το εμβόλιο. Οι διαδικασίες είναι πλέον πολύ γρήγορες. Είναι άρα επιτακτική ανάγκη, θα το πω για πολλοστή φορά, να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να στηθεί αυτό το τείχος προστασίας κατά του ιού».

Όλες σχεδόν οι κλινικές του Γ.Ν.Κ. έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς – Τα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν κανονικά, πρωινά και απογευματινά – Σε καλή πορεία και το κλείσιμο των ραντεβού με ηλεκτρονικό τρόπο

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει επανέλθει επί της ουσίας το Νοσοκομείο στην κατάσταση προ της πανδημίας, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή κρατάμε μόνο μια πτέρυγα στον 5ο όροφο για τα περιστατικά κορωνοϊού. Όλες σχεδόν οι κλινικές του Γ.Ν.Κ. έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Τα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν κανονικά, πρωινά και απογευματινά. Ήδη κάναμε μια καινοτομία, καθώς από τις αρχές Ιουνίου αποφασίσαμε τα ραντεβού να κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά. Αυτό το κάναμε για την ακεραιότητα του κλεισίματος των ραντεβού. Ο Ιούνιος μήνας πήγε πολύ καλά μπορώ να πω. Υπάρχουν κάποια παράπονα από πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα. Ωστόσο δίνουμε τη δυνατότητα στα φαρμακεία να κλείνουν κάποια ραντεβού για τους πελάτες τους, οπότε μπορεί να προχωρήσει ακόμη καλύτερα η όλη διαδικασία. Κάθε καινοτομία στην αρχή ο πολίτης την αντιμετωπίζει με δυσπιστία. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα όλοι θα καταλάβουν ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος κλεισίματος των ραντεβού».

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας είχαν οι διοικητές των νοσοκομείων – Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν κι αυτό για τα χρήματα που δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

 Τέλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν πρόσφατα οι διοικητές νοσοκομείων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, για τα χρήματα που δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς και για να καταθέσουν από την πλευρά τους οι διοικητές τις προτάσεις τους όσον αφορά τον εξοπλισμό σε μηχανήματα, αλλά και τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων.

«Θεωρώ ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα καλό εργαλείο για να βελτιώσουμε το Νοσοκομείο μας, τόσο σε επίπεδο κτιρίου, όσο και σε επίπεδο προμήθειας πιο σύγχρονων μηχανημάτων, όπως αυτά θα μας ζητηθούν από τους γιατρούς μας», ανέφερε καταληκτικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα