Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

«Πόρτα» σε όσους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν εμβολιαστούν

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Όσοι εργαζόμενοι του ΓΝΚ δεν θα εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με άλλους κάνοντας νέες συμβάσεις εργασίας, τονίζει ο Διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κλειτσιώτης, το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών είναι μεγάλο . Οι ειδικοί γιατροί είναι εμβολιασμένοι και μόνο τρείς γιατροί είναι ανεμβολίαστοι λόγω των προβλημάτων υγείας που έχουν, αλλά έχουν ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά τους που θα εξεταστούν από την επιτροπή υγείας.

«Το υπόλοιπο προσωπικό έχει τάση εμβολιασμού, οι νοσηλεύτριες που εμβολιάστηκαν είναι 444 και 65 άτομα μόνο είναι εκτός εμβολιασμού. Πιστεύουμε όμως πως μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου θα κάνουν το εμβόλιο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα κάνουμε συμβάσεις με μικροβιολογικά εργαστήρια εξωτερικά ή με τεχνικά εργαστήρια σε κάθε ειδικότητα με εργολάβους. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να λειτουργήσει απόλυτα καλά το νοσοκομείο Καβάλας. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα αντικατασταθούν από νοσηλευτές που είναι εν αναμονή να διοριστούν. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα γενικότερα», υπογράμμισε ο κ. Κλειτσιώτης.

Αν ανοίξουν οι κορωνοκλινικές θα κοπούν χειρουργεία

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, τέσσερις κλίνες της ΜΕΘ στο ΓΝΚ είναι κατειλημμένες και ετοιμάζεται να ανοίξει και άλλη αν τα κρούσματα συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξητική πορεία. Παράλληλα είναι σε ετοιμότητα να ανοίξουν και η δεύτερη και τρίτη κορωνοκλινική.

«Από τα 40 άτομα που νοσηλεύονται όλα είναι ανεμβολίαστα και πρέπει να τους πείσουμε όλους να εμβολιαστούν. Να ενημερωθούν έστω και την τελευταία στιγμή. Εκτός όμως από το ότι θα ανοίξουμε και άλλες κορωνοκλινικές , θα αναγκαστούμε να κόψουμε κάποια χειρουργεία προγραμματισμένα και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Ο κόσμος πέρα απ τον κορωνοιό έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες άλλες ασθένειες. Αν όμως ανοίξουμε και άλλες κλινικές θα σταματήσουμε τα χειρουργεία. Αυτό είναι επιτακτική ανάγκη», αναφέρει ο κ. Κλειτσιώτης.

spot_img

Διαφημίσεις