Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Πρέπει να θωρακιστούμε κατά του κοροναϊού

Αλέξης Πολίτης: «Αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει και την πόρτα της χώρας μας»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Αργά ή γρήγορα ο κοροναϊός θα χτυπήσει και την πόρτα της χώρας μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι όταν κάτι τέτοιο συμβεί».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Παρασκευής (31/1), ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Πρέπει να προφυλαγόμαστε όλοι με τα απαραίτητα μέτρα που υπάρχουν και είναι αυτά που ισχύουν και για τις ιογενείς λοιμώξεις, οι οποίες κυκλοφορούν αυτή την περίοδο και είναι σε έξαρση…»

«Έχουμε πλέον αλλαγή στάσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος από πολύ καθησυχαστικός, σήμανε παγκόσμιο συναγερμό μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν την Πέμπτη (30/1). Δεν κρύβω ότι όλη η επιστημονική κοινότητα και της χώρας μας έχει μπερδευτεί και είναι προβληματισμένη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία την εξάπλωση του συγκεκριμένου ιού. Ευτυχώς το ύποπτο κρούσμα που υπήρξε στη Θεσσαλονίκη κατόπιν εξετάσεων αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κοροναϊός. Είμαστε σε επιφυλακή και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και σαν χώρα σε μια πιθανή έλευση του ιού. Συνιστώ ψυχραιμία. Πρέπει να προφυλαγόμαστε όλοι με τα απαραίτητα μέτρα που υπάρχουν και είναι αυτά που ισχύουν και για τις ιογενείς λοιμώξεις, οι οποίες κυκλοφορούν αυτή την περίοδο και είναι σε έξαρση. Προστατευόμαστε όταν είμαστε άρρωστοι, ώστε να θωρακίσουμε και τους συμπολίτες μας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πολίτης.

«Το «πικ» του κοροναϊού θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο κι ίσως από τον Μάρτιο και μετά να αρχίσει η αποκλιμάκωση»

«Για την ώρα η Ελλάδα δεν έχει πληγεί και είναι αρκετά θωρακισμένη, μένει να το δούμε όμως και στην πράξη. Νομίζω ότι θα έχουμε κρούσματα και στην Ελλάδα, δεν το κρύβω. Είναι εύκολο να γίνει αυτό, αφού ταξιδεύει πολύς κόσμος, όπως άλλωστε έχει φτάσει ο ιός και σ’ άλλες χώρες. Μοιραία θα φτάσει και σε εμάς. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όταν θα φτάσει να είμαστε θωρακισμένοι και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ακόμη ο κ. Πολίτης ενώ ερωτηθείς για το πότε μπορεί να αποκλιμακωθεί η δραστηριότητα του κοροναϊού, απάντησε: «Όλες οι ιογενείς λοιμώξεις και οι επιδημικές κρίσεις έχουν κάποια «πικς» και εν συνεχεία αποκλιμακώνεται όλο αυτό, ωστόσο χρειάζεται παρακολούθηση με μεγάλη προσοχή. Το «πικ» του κοροναϊού θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο κι ίσως από τον Μάρτιο και μετά να αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί – Κοντά στις 10.000 τα κρούσματα

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού, οι αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν τον νέο απολογισμό.

Μέχρι σήμερα, ο κοροναϊός, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, έχει κοστίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους, ανακοίνωσε Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692.

Μόνο στη Χουμπέι, την επαρχία όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν και όπου ξεκίνησε η επιδημία που προκαλεί ο κοροναϊός, πέθαναν τις τελευταίες ώρες 42 άνθρωποι. Μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 204. Εκτός Κίνας, ακόμη ένα κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία, το πέμπτο συνολικά. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Κρούσματα επίσης επιβεβαιώθηκαν σε Ιταλία, Βρετανία, αλλά και στη Ρωσία.

Διαφημίσεις