Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πολύς κόσμος επωφελήθηκε από την «Εβδομάδα Υγείας»

Ημέρα:

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές, αλλά και αρκετοί πολίτες στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, επωφελήθηκαν από την «Εβδομάδα Υγείας», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (22/4).

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, δήλωσε στον «Ενήμερο» ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή της «Εβδομάδας Υγείας», χαρακτηρίζοντας την επιτυχημένη.

«Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα…»

«Η «Εβδομάδα Υγείας» είχε επιτυχία, από την άποψη ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς συμμετείχαν πάνω από είκοσι φορείς. Πήγαμε σε σχολεία, είχαμε πολλές δράσεις, αποκεντρωμένες πολλές από αυτές. Επωφελήθηκαν πάνω από 1.000 μαθητές σχολείων, αλλά και πολύς κόσμος στην περιφέρεια της ενότητάς μας. Ήταν ένα εγχείρημα μαζικό και πέρασε το μήνυμα που θέλαμε το «ενημερώνομαι, συμμετέχω και προστατεύω την υγεία μου». Η ενημέρωση και η συμμετοχή είναι αυτή που οδηγεί στη γνώση κι αυτή μας κάνει να ξέρουμε πως θα προστατεύσουμε την υγεία μας. Για να έχουμε εν τέλει ένα καλύτερο επίπεδο υγείας χρειάζεται ένα καλύτερο επίπεδο κοινωνίας», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Όταν έχεις να οργανώσεις τόσες πολλές δράσεις, είναι λογικό να συμβούν και λάθη…»

«Αν σκεφτούμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας έχει λίγα άτομα και κατάφερε να φέρει σε πέρας όλα αυτά, νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία. Όταν έχεις να οργανώσεις τόσες πολλές δράσεις, είναι λογικό να συμβούν και λάθη. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Εμείς βλέπουμε ότι ήταν μια επιτυχημένη δράση κι αυτό είναι σημαντικό. Επειδή είχαμε πολλές ομιλίες, σε κάποιες από αυτές η συμμετοχή ήταν μικρή, σε άλλες μεγαλύτερη. Αυτό που στοχεύαμε δεν ήταν τόσο το να γεμίσουμε μια αίθουσα. Φέραμε κινητές μονάδες με ψυχολόγους, παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, προγράμματα για τα Α.Μ.Ε.Α., για την κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία. Εκεί που στοχεύσαμε περισσότερο ήταν να μπούμε σε ομάδες – στόχους και να κάνουμε δουλειά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, για να έχουμε και αποτελέσματα. Δεν κάνουμε εκδηλώσεις απλά για να τις κάνουμε, ούτε για το θεαθήναι», σημείωσε στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Εύχομαι να επαναληφθεί, αλλά δεν είναι στο χέρι μου, είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, εγώ θα ήθελα να καθιερωθεί…»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν γνωρίζει ότι θα επαναληφθεί η «Εβδομάδα Υγείας», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Θα αποτελέσει οδηγό η φετινή διοργάνωση για την επόμενη. Εύχομαι να επαναληφθεί, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, είναι στο χέρι της περιφέρειας. Εγώ θα ήθελα να καθιερωθεί και να δίνει αυτά τα μηνύματα που δίνει κι από εκεί και πέρα βεβαίως θα έλεγα ότι θα πρέπει ως περιφέρεια και πολιτεία να είμαστε κοντά σε αυτούς τους φορείς που ούτως ή άλλως κάνουν εθελοντικές δράσεις. Πρέπει να είμαστε κοντά στον εθελοντισμό όλο τον χρόνο, όχι μόνο για μια εβδομάδα. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση ως πολιτεία, ως αυτοδιοίκηση. Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όμως μπορούμε να βάζουμε υπό την αιγίδα μας όλους αυτούς τους φορείς που ούτως ή άλλως δραστηριοποιούνται στον τομέα τους και να τους παρέχουμε ό,τι ευκολία μπορούμε, ώστε να κάνουν καλύτερα και πιο εύκολα τη δουλειά τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να έχουμε αποτελέσματα, όχι μόνο μια εβδομάδα όλο τον χρόνο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...