Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Πλησιάζουν τους 1.000 οι εμβολιασμοί στο ΓΝΚ

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών πραγματικά μας έχουν εκπλήξει / Σημαντική ύφεση της δραστηριότητας του ιού στην περιοχή μας

Ακολούθησε μας

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα πορεία των εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά δεν έχει χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου, ενώ οι εμβολιασμοί αναμένεται την Παρασκευή (21/1) να ξεπεράσουν τους 1.000 συνολικά. Μάλιστα, στις 29 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δεύτερες δόσεις για όσους εμβολιάστηκαν πρώτοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στις 8 Ιανουαρίου.

«Οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών πραγματικά μας έχουν εκπλήξει – Από αρχές Φεβρουαρίου που θα έρθουν μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων θα αρχίσουν εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας»

«Ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας μέχρι και σήμερα τηρείται απαρέγκλιτα και πηγαίνει πάρα πολύ καλά στο Νοσοκομείο μας. Οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών πραγματικά μας έχουν εκπλήξει. Όλοι όσοι έχουν καταθέσει αίτημα για να εμβολιαστούν έρχονται στο σύνολό τους, εκτός από δύο περιστατικά που μας ενημέρωσαν άμεσα και τους αντικαταστήσαμε από την «δεξαμενή» που έχουμε από του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και από τα σώματα ασφαλείας, αν χρειαστεί. Δεν έχει χαθεί ούτε μια δόση βάσει του προγραμματισμού που έχουμε. Την Πέμπτη (21/1) είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν 75 ηλικιωμένοι κι όπως έμαθα ήρθαν όλοι. Πλησιάζουμε πλέον τους 1.000 εμβολιασμούς, ενώ από την Τετάρτη (20/1) στο «παιχνίδι» μπήκε και το Κέντρο Υγείας στην Ελευθερούπολη. Θέλω να πιστεύω ότι από αρχές Φεβρουαρίου που θα έρθουν μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων θα αρχίσουν εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, οπότε η διαδικασία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα», ανέφερε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του προσωπικού του Γ.Ν.Κ. – Το τελευταίο δεκαήμερο τα αποτελέσματα σε σχέση με τα τεστ που γίνονται είναι  καλά, καθώς τα θετικά αποτελέσματα είναι ελάχιστα

 Σε ερώτηση για το ποιο είναι το ποσοστό των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που έχει εμβολιαστεί, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του προσωπικού του Γ.Ν.Κ. Θέλω να πιστεύω ότι από τη στιγμή που βλέπουν όποιοι δεν έκαναν το εμβόλιο, πως όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν εμφάνισαν παρενέργειες θα εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι».

Σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν η κλινική και η Μ.Ε.Θ. COVID του Νοσοκομείου Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Πραγματικά το τελευταίο δεκαήμερο τα αποτελέσματα σε σχέση με τα τεστ που γίνονται είναι πάρα πολύ καλά, καθώς τα θετικά αποτελέσματα είναι ελάχιστα».

Στους 26 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις COVID κλινική του Γ.Ν.Κ. – Στους 5 αυτοί που νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ. COVID

Οι νοσηλευόμενοι στην κλινική COVID 19 του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (21/1), ο αριθμός τους έφτανε τους 26, με τους 8 εξ αυτών να προέρχονται από την γειτονική Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι Τρίτη και Τετάρτη δεν έγινε καμιά εισαγωγή με κορωνοϊό στο Γ.Ν.Κ.

«Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική ύφεση της δραστηριότητας του ιού στην περιοχή μας. Σε γενικές γραμμές κινηθήκαμε ομαλά, καθώς πέρασε και η επίδραση της εορταστικής περιόδου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όσον αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID 19 του Νοσοκομείου Καβάλας, νοσηλεύονται 5 ασθενείς, ενώ 7 κλίνες παραμένουν κενές.

«Από τη στιγμή που άνοιξε και το λιανεμπόριο, θα πρέπει όσο το δυνατό περισσότερο να είμαστε προσεκτικοί. Ο ιός καραδοκεί…»

Παράλληλα, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και το επόμενο διάστημα, αναφέροντας σχετικά: «Από τη στιγμή που άνοιξε και το λιανεμπόριο, θα πρέπει όσο το δυνατό περισσότερο να είμαστε προσεκτικοί. Ο ιός καραδοκεί και έχουμε ξαναπεί ότι «αγαπά» την παρέα. Επομένως, αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, φοράμε πάντα τη μάσκα και πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Αν ακολουθήσουμε αυτά τα τρία πράγματα, πιστεύουμε ότι θα σπάσουμε μια και καλή την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Δεν εφησυχάζουμε και τηρούμε τις οδηγίες για να είμαστε πάντα υγιείς».

Ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πανδημικού κύματος – Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Εξωτερικά Ιατρεία και πότε θα αρχίσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία

Τέλος, σε ερώτηση για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας και πόσο έτοιμο είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να το αντιμετωπίσει, ο Ντίνος Κλειτσιώτης τόνισε:» Δεν έχουμε ακόμη κλείσει τις 160 κλίνες που είχαμε ανοίξει στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, για την περίπτωση του απευκταίου τρίτου κύματος. Είμαστε έτοιμοι με τις ίδιες κλίνες να ανταποκριθούμε αν χρειαστεί.

Πρέπει παράλληλα να πω ότι λειτουργούν όλες οι άλλες κλινικές του Γ.Ν.Κ. και εξυπηρετούμε όλα τα έκτακτα περιστατικά. Αυτά που δεν λειτουργούν είναι τα Εξωτερικά Ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Περιμένουμε τις οδηγίες από το υπουργείο για το πότε θα ανοίξουμε για το κοινό γι’ αυτά τα δύο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα