Τρίτη, Απρίλιος 13, 2021

Πανέτοιμο το ΕΚΑΒ Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντεπεξέλθουμε αν απαιτηθεί»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Προς το παρόν είμαστε όλοι επιφυλακτικοί και προσπαθούμε να τηρήσουμε τους κανόνες που μας έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας. Είμαστε καθ’ όλα πανέτοιμοι, έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε αν απαιτηθεί».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, κληθείς να σχολιάσει το επίπεδο ετοιμότητας ενός από τους πλέον νευραλγικούς κλάδους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αυτόν του Ε.Κ.Α.Β., που επιφορτίζεται με τη μεταφορά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα νοσοκομεία αναφοράς.

«Μέχρι στιγμής πάντως δεν χρειάστηκε να μεταφέρουμε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή μας σε νοσοκομείο αναφοράς»

«Το μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι το πως συμπεριφέρεται ο πολίτης. Αυτό είναι και το σημαντικότερο απ’ όλα. Ο πολίτης είναι στην ουσία αυτός που θα σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης του ιού. Αν τηρήσει πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Μέχρι στιγμής πάντως δεν χρειάστηκε να μεταφέρουμε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή μας σε νοσοκομείο αναφοράς. Προς το παρόν το νοσοκομείο Καβάλας δεν αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, όπως είναι το ΑΧΕΠΑ ή το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Επικοινωνία με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για το θέμα των επανεξετάσεων των ασθενών

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης (10/3) ο κ. Τσιτσιλικάκης είχε επικοινωνία με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη, με τον οποίο συνομίλησαν για τους ασθενείς που κάνουν επανεξετάσεις, οι οποίοι μπαίνουν στα ίδια ασθενοφόρα που προηγουμένως μπορεί να έχει μεταφερθεί κάποιος ασθενής με γρίπη ή γαστρεντερίτιδα.

«Άρα αφού βρισκόμαστε σε μια επιφυλακή για τον κορωνοϊό, καλό θα ήταν οι ασθενείς για επανεξετάσεις να παίρνουν τηλέφωνο στο θεράποντες ιατρούς πριν ξεκινήσουν για ρωτήσουν αν μπορούν να την μεταθέσουν μερικές μέρες πίσω», επισήμανε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

Πως θα μεταφερθεί επιβεβαιωμένο περιστατικό σε νοσοκομείο αναφοράς

«Στην περίπτωση πάντως περιστατικού με κορωνοϊό, αυτό θα μεταφερθεί με δικό μας ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ στη συνέχεια το όχημα θα απολυμανθεί κι αρά δε θα δουλέψει για μερικές μέρες και φυσικά κι εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη σωστή μεταφορά. Γενικότερα πάντως επειδή είμαστε επαγγελματίες υγείας, χρησιμοποιούμε τις προστατευτικές μάσκες και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα όταν έχουμε να κάνουμε με εμπύρετα περιστατικά κλπ.», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

«Αν θεωρούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή με ηλικιωμένους ή με όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας»

«Προσωπικά δεν βρίσκομαι σε πανικό. Αυτό διότι χρόνια σε αυτή τη δουλειά θα δούμε ότι κάθε χρόνο είχαμε και κάτι. Φέτος εμφανίστηκε αυτός ο ιός. Ενδεχομένως του χρόνου να εμφανιστεί κάτι άλλο. Εμείς αν προσέξουμε και μπορέσουμε και σπάσουμε αυτήν την αλυσίδα μετάδοσης και δεν πάθουμε ό,τι δυστυχώς έπαθε η Ιταλία και με τη βοήθεια του καιρού κι αφού φύγει από τη μέση και η γρίπη, μπορεί να απαλλαγούμε κάπως από όλη αυτή την ιστορία. Το βασικότερο όλων είναι πως συμπεριφερόμαστε οι ίδιοι. Αν θεωρούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή με ηλικιωμένους ή με όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

spot_img

Διαφημίσεις